NavMenu

Na Voždovcu u planu novi stambeno-poslovni kompleks uz Ulicu Vojvode Stepe, blizu Autokomande

Izvor: eKapija Petak, 11.10.2019. 14:37
Komentari
Podeli
(Foto: Grad Beograd / Projektura)
Preduzeće Dunav invest doo iz Beograda vlasnik je dela zemljišta na Voždovcu, gde planira izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa. Reč je o širem području uz ulicu Vojvode Stepe, odnosno podučje između ulica Vojvode Stepe, Borisavljevićeve, Piroćančeve i Bože Jankovića. Ono se nalazi u blizini kružnog toka Autokomanda.

Ovo područje nalazi se u zoni M4, odnosno zoni mešovitih gradskih centara više spratnosti i zoni transformacije porodičnog stanovanja u delimično formiranim gradskim blokovima u višeporodično stanovanje.

Na površini namenjenoj za stanovanje moguće je izgraditi po jedan stambeni objekat na svakoj građevinskoj parceli, u duhu savremene arhitekture. Maksimalna visina objekta je 1,5 širina ulice. Parkiranje je potrebno rešiti izgradnjom garaže ili na otvorenom parking mestu.

Objekti u zoni mešovitog gradskog centra su stambene namene, sa obaveznim poslovanjem u prizemlju ili na delu prvog sprata. Maksimalna visina objekta je ista kao i u prethodnom slučaju, a isto se rešava i parkiranje.

Žutim označene površine za stanovanje, crvenim mešoviti gradski centri (Foto: Grad Beograd / Projektura)Žutim označene površine za stanovanje, crvenim mešoviti gradski centri

Sadašnji broj stanovnika je 610, a očekuje se da bi ovde moglo da živi 1.025 stanovnika.

Ukupna površina za stanovanje iznosi 4.740 m2, a za mešovite gradske centre 5.121 m2.

Očekivani efekti planiranja su stvaranje uslova za izgradnju objekata, olakšavanje i ubrzavanje procesa realizacije planiranih sadržaja i adekvatno infrastrukturno opremanje, uz mogućnost fazne izgradnje, navodi se u planu, čiji je nosilac izrade Projektura doo iz Beograda.

Svi zainteresovani elaborat mogu da pogledaju na javnom uvidu u zgradi Gradske uprave Grada Beograda do 21. oktobra.

A. K.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.