Izvor: eKapija | Petak, 13.09.2019.| 11:26
Izdvojite članak Odštampajte vest

Češki MD Investments 2000 za 3,8 milijardi dinara postao vlasnik Marine Dorćol

(Foto: Beograd.rs)
Kompanija MD Investments 2000 kupac je građevinskog zemljišta na lokaciji Marina Dorćol u Beogradu.

MD investment, kao jedini ponuđač na današnjem nadmetanju u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, postao je novi vlasnik zemljišta površine 4 hektara, koje je kupio po početnoj ceni od 3,8 milijardi dinara. Opširnije o tome šta će se graditi na ovoj lokaciji, kao i kada je planirano da počnu radovi, čitajte u posebnoj vesti.

Prema podacima Agencije za privredne registre, kompanija MD investments 2000 registrovana je na Čukarici, sa većinskim češkim kapitalom i bavi se izgradnjom stambenih i nestambenih zgrada.

Ugovor je u ime kompanije potpisao direktor Peter Dajko, koji je ujedno i generalni direktor kompanije Avala Projects i češko-srpske kompanije Avala Studios, koja je prošle godine najavila rekonstrukciju nekadašnjeg "Avala filma".

Kako je ranije rekao zamenik gradonačelnika Goran Vesić, osim iznosa koji bude postignut na javnom nadmetanju, u budžet grada biće uplaćen i doprinos za uređivanje građevinskog zemljišta koji će budućem investitoru biti obračunat za objekte koje planira da gradi.

Kako je naveo, prema planu detaljne regulacije lokacija se nalazi u zoni predviđenoj za komercijalne delatnosti i stanovanje, a pored ovih objekata obavezna je i izgradnja uređenih zelenih površina sa drvoredom, koji moraju biti u javnom korišćenju.

– Maksimalna bruto površina objekata koji se grade na lokaciji je 76.000 m2. Na tehničku dokumentaciju za sve objekte i sadržaje koji se budu gradili saglasnost će davati Komisija za planove Skupštine grada Beograda. Takođe, budući investitor će morati da se pridržava uslova nadležnih institucija u pogledu zaštite okoline spomenika kulture Termoelektrana "Snaga i svetlost", kako se ne bi ugrozile njene vrednosti – pojasnio je Vesić, a preneo Beoinfo.

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda raskinula je pre dve godine ugovor sa dotadašnjim zakupcem jedne od najskupljih gradskih lokacija.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.