Izvor: eKapija | Sreda, 11.09.2019.| 15:43
Izdvojite članak Odštampajte vest

Stambeno-poslovni objekti gradiće se u Zemunu, na mestu nekadašnje kasarne - Javni uvid od 13. do 20. septembra

(Foto: Print screen)
Da će Zemun biti veliko gradilište, potvrđuje, posle priča iz ulice Cara Dušana i iz Slavonske ulice, i plan izgradnje stambeno-poslovnog kompleksa u bloku omeđenom Novogradskom ulicom, na mestu gde je ranije bila vojna kasarna. U pitanju su dve parcele, B1 i B3, a na jedom postoje objekti, koji će biti uklonjeni.

Parcele su ujedno i stambeni blokovi, a u svakom se gradi po jedan objekat.

Na parceli B1 u planu je izgradnja stambeno-poslovnog objekta, sa dva nadzemna volumena. Prvi volumen imaće devet lamela, a drugi dve. Lamele A1-A9 organizovane su u neprekinutom nizu, tako da se formira objekat oblika ćirilično slova P, dok su lamele A10 i A11 pozicionirane u sredini bloka.

Svaka zgrada imaće četiri sprata. Lamele A5 i A6 imaće i galeriju. Reč je o poluotvorenom bloku, a unutar njega planirane su pešačke staze, slobodne i zelene površine, za rekreaciju i odmor.

Planirana je garaža na dva nivoa, sa 647 parking mesta, zajednička za ceo objekat. U suterenu i prizemlju planirani su lokali, a stanovi i poslovni apartmani nalaze se na spratovima.

Prevdiđeno je 347 stanova, 41 lokal i osam poslovnih apartmana.

Na parceli B3 planirana je slična izgradnja, s tim što će objekti imati tri sprata. Volumen 1 sastoji se od osam lamela, a volumen 2 od četiri lamele.

Lamele B1-B8 organizovane su u neprekinutom nizu, a B9-B12 postavljene su paraleleno.

Blok je osmišjen kao otvoren. Garaža je zajednička, sa 125 mesta, u parteru su predviđena dva lokala, a ostatak je namenjen stanovanju. Predviđeno je 115 stanova. I ovde je planirano uređenje slobodnih i zelenih površina.

Osnovna ideja urbanističko-arhitektonskog koncepta je unapređenje ovog dela grada primereno savremenim standardima življenja - navodi se u dostupnoj dokumentaciji.

Svi zainteresovani javnu prezentaciju mogu da pogledaju od 13. do 20. septembra.

A.K.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.