Izvor: eKapija | Petak, 23.08.2019.| 14:41
Izdvojite članak Odštampajte vest

Plan za izgradnju stambeno-poslovnog objekta u Zemunu na javnom uvidu do 5. septembra

Zainteresovani koji žele da imaju uvid u urbanistički projekat za izgradnju stambeno-poslovnog objekta u Zemunu to mogu da učine do 5. septembra 2019. godine u zgradi Gradske uprave grada Beograda ili na sajtu grada.

Reč je o projektu preduzeća Dalmak iz Beograda, a investitor je Mirjana Baić. Gradnja je planirana na parceli koja je površine 591 m2, ulici Cara Dušana broj 155.

Objekat čini poslovni prostor u prizemlju i podrumu i stambeni prostor na prvom, drugom, trećem i četvrtom spratu i povučenom spratu. U podrumu je predviđen poslovni prostor povezan stepenicama sa poslovnim prostorom u prizemlju i garaža sa 19 parking mesta. Planirano je još 15 parking mesta, od čega dva mesta za komercijalne delatnosti.

Ostvarena površina poslovnog prostora je 187,71m2 i stambenog prostora 740,55m2.

- Objekat je projektovan kao skeletna konstrukcija od armirano betonskih ukrućenja i stubova. Temelj je a.b. temeljna ploča. Fasadni zidovi su od opekarskih blokova d=19cm sa a.b. serklažima horizontalnim i vertikalnim. Pregradni zidovi su od opekarskih proizvoda d=10cm i d=25cm. Međuspratna konstrukcija je puna AB ploča. Кrovna konstrukcija je drvena - navodi se u tehničkom opisu.

U sklopu parcele predviđene su staze za kolski i pešački pristup objektu, kao i zelene površine u vidu zastrtog i nezastrtog zelenila.

Kada je reč o termoizolaciji, projekat je urađen u skladu sa Pravilnikom o energetskoj efikasnosti zgrada.

A.K.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.