Izvor: eKapija | Četvrtak, 22.08.2019.| 14:20
Izdvojite članak Odštampajte vest

Beta 23 Office park na Novom Beogradu, simbol nedovršenog posla - Kada će biti objavljen oglas o novoj prodaji?

Poslovni kompleks B23 Office Park, poznat po helidromu na krovu zgrade, na uglu ulice Antifašističke borbe i Bulevara Arsenija Čarnojevića (auto-put) na Novom Beogradu već godinama stoji kao simbol nedovršenog posla. Naime, ova priča pokrenuta je još 2007. godine, kada je Krsta Sandić, potpredsednik firme Verano najavio izgradnju poslovne zgrade površine 52.000 m2.

Pre šest godina, dakle 2013. godine, poslovi su se priveli kraju, nakon što je gradnja počela 2009. godine. Tada se govorilo da postoji više zainteresovanih kompanija koje bi kupile ceo objekat.

Međutim, iste te godine u novembru, samo mesec dana nakon informacije da je završeno 90% objekta, videlo se da ideja nije odmakla od početka. Pisalo se da će umesto da se radovi nastave, zgrada biti porušena. Luka Živanić, tada potpredednik Verana zadužen za investicije, rekao je da imaju velike ideje, ali je sve to, zbog nemogućnosti finansiranja, "na dugačkom štapu".

Moglo se naslutiti da objekat neće biti završen, jer je preduzeću Verano-motors uveden stečaj 2015. godine. Za dve godine raspisan je javni poziv za otkup potraživanja prema privrednom društvu, a potom su 2018. godine objavljena prva, pa druga prodaja stečajnog dužnika. Međutim, kupaca nije bilo.

Ni 2016. godine nije bilo pomaka kada je reč o projektu u blizini Beogradske arene. Kakva će biti sudbina kompleksa nisu znali ni investitori, ni predstavnici gradske i opštinske vlasti.

Međutim, sledeće godine bilo je jasno da je projekat propao. Naime, stečajni upravnik Beta-23 d.o.o. oglasio je prodaju tog preduzeća kao pravnog lica.

Ipak, već u oktobru iste godine nadmetanje je odloženo. Prodaja je ponovo oglašena u novembru, ali je odložena 15. decembra.

Poslednja informacija o ovom kompleksu objavljena je u septembru prošle godine, kada je stečajni upravnik objavio poziv za dostavljanje ponuda za procenu vrednosti pravnog lica i imovine stečajnog dužnika.

Tim povodom naš sagovornik je bio Radosav Gojak, koji je sadašnji stečajni upravnik Beta 23 d.o.o.

- Oglas o prodaji će biti objavljen u dva dnevna lista koji se distribuiraju na celoj teritoriji Republike Srbije i na sajtu ALSU kada Odbor poverilaca usvoji novu procenu i ispune se uslovi u skladu sa Zakonom o stečaju i nacionalnim standardima - rekao je Gojak za eKapiju.

A.Kekić
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.