Izvor: Tanjug | Petak, 09.08.2019.| 14:06
Izdvojite članak Odštampajte vest

Mercator prodaje 13 tržnih centara u Sloveniji, BiH, Hrvatskoj i Srbiji

Ilustracija (Foto: hxdyl/shutterstock.com)
Kompanija Mercator počela je prodaju 13 tržnih centara, jednog u Sloveniji i 12 u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji.

Time je nastavila primenu strategije za smanjenje dugovanja Mercator grupe. Mercator je prošle godine prodao 10 tržnih centara u Sloveniji austrijskom investitoru Supernova, a sada prodaje šoping centar u Kopru, kao i četiri nekretnine u Hrvatskoj, šest u BiH i dve u Srbiji, javlja ljubljanski Dnevnik. Opširnije o prodaji Roda centra na Novom Beogradu, čitajte u posebnoj vesti.

Sve nekretnine se prodaju po principu zakupa, što znači da će Mercator ostati zakupac nekretnina koje trenutno poseduje, prenosi agencija STA.

Prodaja objekata je deo strategije iz 2014. godine, kada je odlučeno da se kroz projekat monetizacije imovine smanji dugovanje Mercator grupe i omogući njen dugoročni razvoj i ulaganje u osnovnu delatnost poslovanja - maloprodaju robe široke potrošnje.

Strateški cilj kompanije je da se na taj način ide ka daljem snižavanju dugova, kako bi se do 2021. obezbedila finansijska sredstva za nova investiciona ulaganja u razvoj korporativnog biznisa.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.