Izvor: Radio 021 | Četvrtak, 08.08.2019.| 11:55
Izdvojite članak Odštampajte vest

Uklanjaju se stare zgrade fabrike Albus iz Novog Sada - U toku javna nabavka za izradu tehničke dokumentacije

Ilustracija
Uprava za građevinsko zemljište i investicije iz Novog Sada javnom nabavkom traži firmu koja će izraditi tehničku dokumentaciju za uklanjanje objekata u Radničkoj ulici 32. U pitanju su dve stare zgrade fabrike Albus, koja se u međuvremenu preselila u industrijsku zonu. Na ovoj lokaciji je planirana izgradnja poslovnog kompleksa.

- Na predmetnim parcelama objekti su uglavnom ispražnjeni i van funkcije, osim manjeg dela koji se koristi, ali se očekuje da će i ovaj prostor uskoro biti ispražnjen. Objekti su skoro svi devastirani, neki delom urušeni i isključeni sa svih instalacija - navodi se u konkursnoj dokumentaciji.

Ova dva objekta zajedno zauzimaju zemljište od 1.050 m2. Kako stoji u dokumentima, dvorište je većinom betonirano, a na parceli se još nalaze i šahtovi koji su ispražnjeni, zidana ograda sa metalnim stubovima i žičanom ispunom, metalna kapija i rastinje.

Navodi se i da se posebna pažnja mora obratiti na zaštitu susednih objekata koji neće biti srušeni, te da uklanjanje višegodišnjih zasada ne spada u ovaj projekat.

Vrednost izrade tehničke dokumentacije procenjena je na nešto više od 200.000 dinara. Rok za podnošenje prijava je 30. avgust.

Više informacija o tenderu pogledajte OVDE.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.