Izvor: Beta | Utorak, 06.08.2019.| 15:32
Izdvojite članak Odštampajte vest

Merkator S prodaje Roda centar na Novom Beogradu

Kompanija Merkator-S, u okviru koje posluju IDEA prodavnice, Roda marketi i Merkator hipermarketi, pokrenula je postupak prikupljanja neobavezujućih ponuda radi prodaje nepokretnosti RODA MEGA na Novom Beogradu, saopštila je u ponedeljak, 5. avgusta, ta kompanija.

Kao i u slučaju prodaje objekta Merkator centar Novi Beograd ugovorom će, kako se navodi, biti definisan nastavak poslovanja prodavnice po svetski poznatom principu prodaje a zatim iznajmljivanja.

Objekat je ukupne površine 21.615 m2 i nalazi se na adresi Đorđa Stanojevića 35, a krajnji rok za prijem neobavezujućih ponuda je ponedeljak 2. septembar.

Prodaja ovog objekta deo je strategije iz 2014. godine kada je odlučeno da se kroz projekat monetizacije imovine smanji dugovanje Merkator grupe i omogući njen dugoročni razvoj i ulaganje u osnovnu delatnost poslovanja – maloprodaju robe široke potrošnje.

Strateški cilj kompanije je, kako se ističe, da se na taj način ide ka daljem snižavanju dugova, kako bi se do 2021. obezbedila finansijska sredstva za nova investiciona ulaganja u razvoj korporativnog biznisa.

Merkator grupa je u poslednje dve godine povećala profit pre nego što se oduzme kamata, porez na dobit i amortizacija (EBITDA) za više od 72%, odnosno sa 62,3 mil EUR na 107,5 mil EUR.

- Uspešnim poslovanjem i monetizacijom nekretnina Merkator grupa je uspela da snizi dug za gotovo 200 mil EUR -navodi se u saopštenju.

Više informacija o tenderu pogledajte OVDE.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.