Izvor: eKapija | Sreda, 16.09.2009.| 15:35
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Royal Apartments" na Dedinju - stanovanje na visokoj nozi

Za one koji od svog stambenog prostora očekuju luksuz, kvalitet, bezbednost u toku je izgradnja objekta "Royal Apartments" u Ulici Milana Tepića 12 na Dedinju. Taj objekat, u koji je uloženo oko 10, 5 mil EUR, prve stanare primiće krajem 2010. godine.

- Radi se o ekskluzivnom objektu kakvog u ovom trenutku nema u Beogradu. Zgrada je površine 5.500 m2, od čega je skoro 2.000 m2 zauzimaju zajedničke prostorije što govori da nismo štedeli na komforu za sve stanare – kaže na početku razgovora za "eKapiju" Goran Gojaković, zadužen za investicije u kompaniji "Bomex Holding".

"Royal Apartments" sadrže 21 stan, površine od 130 do 250 m2, a najveći stanovi su na potkrovlju. Svakom stanu pripada po 2 garažna mesta.

Wellness centar i bazen

Interesantno je da će budući stanari moći da se druže u zajedničkim prostorijama, gde će biti mesta za rekreaciju i relaksaciju. U središnjem prostoru nalaziće se šank bar sa prostorom za sedenje i prostor u kojem će moći da se smesti oprema za bilijar, stoni tenis, stoni fudbal. U okviru te celine nalaziće se teretna, sauna i sanitarni blok sa tuševima.

Bazen sa platoom za sunčanje biće smešten u dvorištu iza zgrade, na južnoj strani, zaštićen od buke. Dvorište oko bazena zauzimaće zelene površine sa visokim i niskim rastinjem.

Za održavanje i fizičko obezbeđenje zgrade, welness centra i bazena biće zadužena posebna firma.

Useljenje 2010. godine

Cena kvadrata je 4.000 EUR, a prema rečima Gojakovića, u tu cenu ne ulaze garažna mesta već se cena formira u dogovoru sa kupcem, a zavisi od veličine i položaja garaže i kreće od trećine do 50% cene kvadrata stana.

– U januaru smo počeli sa radovima i do sada smo završili grube građevinske radove. Oko 20. septembra bi trebalo da bude ukrovljena zgrada, što bi značilo da je 50% radova završeno. Nakon toga krećemo sa zanatskim radovima – najavljuje Gojaković i dodaje da će se stanari useliti krajem 2010. godine.

Kuća "ABA inženjering" je uradila projekat, a "Bomex inženjering" je glavni izvođač radova.

- Na ovom projektu angažovali smo i "LS koncept", a po potrebi sarađujemo sa podizvođačima u zavisnosti koji zanatski radovi su u pitanju. Termo-tehnički poslove obavlja "Bomex mb presting". Firma "Lito", čiji vlasnik je "Bomex export import" i na koju glasi građevinska dozvola, je investitor ovog projekta – navodi Gojaković.

On kaže da je u toku konkurs za izvođače zanatskih radova i isporučioce opreme.

Enterijer po želji

Svi budući stanari "Royal Apartments" imaće mogućnost da uz stan dobiju i uređenje enterijera po želji.

- U saradnji sa "LS koncept" i kompanijom "ABA", koja je specijalizovana za uređenje enterijera, možemo da uredimo kompletan prostor. Kupci stanova će dobiti popust za nameštaj od 10 do 20% - rekao je Gojaković.

- Naš objekat se razlikuje u završnom nivou obrade stanova - od izrada fasade, krovne konstrukcije do izrade samog prostora. Želimo da svaki deo bude što kvalitetniji. Svi stanovi će imati italijansku keramiku i sanitarije koje zastupa kod nas "Aqua boutique", a za ugradnju parketa je predviđena marka "Giordano" - napominje sagovornik "eKapije".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.