Izvor: Ozonpress | Četvrtak, 18.07.2019.| 10:59
Izdvojite članak Odštampajte vest

Gradonačelnik pokrenuo prodaju zemljišta u centru Čačka

Ilustracija
Gradonačelnik Čačka Milun Todorović pokrenuo je u martu inicijativu prema Gradskoj upravi za urbanizam za otuđenje i prodaju parcele i objekata preko puta crkve, površine 1.308m2, piše portal Ozonpress.

Na toj parceli, u ulici Bate Jankovića 44, nalaze se dva objekta, prvi bruto površine osnove 143m2 dok je drugi bruto površine 65m2. Stariji sugrađani znaju da se tu nekada nalazio vrtić.

U inicijativi se navodi da se predmetne nepokretnosti već duži vremenski period ne koriste, a da održavanje istih predstavlja dugogodišnji rashod grada Čačka.

— Inicijativa je uredna, potpuna i podneta od strane ovlašćenog lica — navodi se u izveštaju Gradske uprave za urbanizam grada Čačka i navodi da je inicijativa celishodna i opravdana.

Postupak otuđenja nepokretnosti obaviće se putem pisanih ponudaa ceo postupak sprovešće Komisija za otuđenje iz javne svojine nepokretnosti.

— Nakon okončanog postupka, Komisija dostavlja zapisnik sa predlogom odluke organu gradske uprave nadležnom za imovinsko – pravne poslove, koji priprema nacrt rešenja o otuđenju i dostavlja Gradskom veću grada Čačka radi utvrđivanja predloga za Skupštinu grada Čačka — navodi se izveštaju.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.