NavMenu

Useljenje stanara u novosadski "Park City" do kraja 2009. - prodato 65% stanova i 70% kancelarijskog prostora

Izvor: eKapija Petak, 11.09.2009. 23:23
Komentari
Podeli

Prve dve, od četiri zgrade u stambeno-poslovnom kompleksu "Park City", na uglu ulica Narodnog fronta i Šekspirove u Novom Sadu su završene, saopštila je kompanija "Vondel capital". Useljenje prvih stanara i kupaca poslovnog prostora očekuje se do kraja meseca, dok bi cela građevina trebalo da bude gotova do kraja 2009. godine.

"Park City" trenutno je najveća građevinska investicija u Vojvodini čija je ukupna vrednost radova skoro 90 mil EUR.

Kako je saopšteno, od kompletnog objekta "Park City", prodato je 65% stanova i 70% kancelarijskog prostora, a izdata je ili prodata polovina lokala.

- U ovom kompleksu će svoj market otvoriti slovenački "TUŠ", potom nemački "DM", nemački lanac restorana italijanske kuhinje "Vapiano", koji posluje u celom svetu sa više od 60 objekata, jedan od njih je u Tržnom centru "Ušće" na Novom Beogradu, zatim čuveni novosadski kafe "Makijato" i mnogi drugi - navode u kompaniji "Vondel capital".

Kompletnu zgradu A kupila je novosadska kompanija "DMS", a polovinu zgrade B firma "Micronas" iz Novog Sada, koja se takođe bavi visokim tehnologijama.

Od 50 luksuznih apartmana sa površinama većim od 150 kvadrata, u izgradnji je prodato već 30. Cene po kvadratu su različite i kreću se od 1.200 do 2.200 EUR.

- Smatramo da je ovako visok postotak prodatih nekretnina pravi podvig u vreme ekonomske krize koja žestoko pogađa sektor građevine, ali i pokazatelj da uvek ima kupaca koji su spremni da ulože u vrhunski kvalitet. Investitor je sve obećano ispunio kada je u pitanju najkvalitetniji nivo opreme, radova i dizajnerskih rešenja, kako spoljašnjeg izgleda, tako i unutrašnjeg prostora što je verovatno kupce i usmerilo na potražnju u kompleksu "Park City" - kažu investitori.

Kompleks zgrada, simbolično nazvan "Park City", sa preko 60.000 m², ima 280 stanova i luksuznih apartmana površine od 420 do 30 m², kao i podzemnu garažu sa oko 400 garažnih mesta.

Zemljište na ovoj parceli je zakupljeno na 80 godina po ceni od oko 500 miliona dinara.

"Vondel capital" je kompanija sa sedištem u Amsterdamu, a osnovna delatnost je ulaganje u nekretnine na teritoriji Holandije, a od nedavno i na teritoriji Novog Sada. "Vondel capital" je kao suinvestitor do sada u Novom Sadu realizovao projekat izgradnje poslovne zgrade na Trifkovićevom trgu 6 (ovaj projekat je dobio nagradu "Ranko Radović").

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.