Izvor: Tanjug | Subota, 13.07.2019.| 15:49
Izdvojite članak Odštampajte vest

Otvoren novi hotel u Rajskoj banji u Banjskoj na Kosovu i Metohiji

Ilustracija (Foto: Paul Velgos/shutterstock.com)
U okviru banjskog lečilista "Rajska banja" u Banjskoj, na Kosovu i Metohiji, u petak, 12. jula 2019. otvoren je novi hotel, a dirktor Kancelarije za KiM, Marko Đurić je poručio da se u narednih nekoliko meseci sa ovakvim projektima ući u svaku srpsku sredinu na KiM, što je, kako je naveo, okosnica plana predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Srbije.

Đurić je rekao da to znači da će se do kraja godine sa 300 razvojnih projekata doći do ključnog pomaka u razvoju srpskih sredina na KiM.

Prema njegovim rečima, pravi odgovor na sve izazove sa kojima se suočavaju Srbi na severu KiM je podrška ekonomskom, privrednom razvoju, razvoju svakog kraja u kojem Srbi žive.

On je pozvao građane iz cele Srbije da dođu u Banjsku, sve one koji, kako je rekao, vole prirodu, koji žele da upoznaju i vide lepote severa Kosmeta, koji žele da se upoznaju sa srpskim kulturnim blagom i istorijskim nasleđem, koji žele da uživaju u termalnoj vodi visokog kvaliteta, dobre temperature i leti i zimi.

Nakon obilaska novootvorenog objekta, Đurić je rekao da je u okviru banjsko - lečilišnog kompleksa "Rajska banja" otvoren i vizitorski centar, koji je izgrađen uz podršku Vlade Srbije.

- Mogu sa ponosom da kažem da je ovo mesto za manje od tri godine od gomile šuta i ruševina postalo moderan, vrhunski opremljen, veoma lep banjski i lečilišni kompleks koji će poslužiti ljudima iz cele Srbije i regiona, svima koji žele da vide i manastir Banjsku - zadužbinu kralja Milutina, koji je izgradio na stotine hramova, ali je ovo mesto izabrao da bude u njemu sahranjen, kao i one koji žele da iskuse lekoviti karakter ove banjske vode - naveo je Đurić.

Gradonačelnik Zvečana Vučina Janković kazao je da danas otvoreni objekat ima višestruki značaj, odnosno neće samo ulepšati taj prostor, već će doprineti i razvoju ekonomije i novom zapošljavanju građana.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.