NavMenu

Sokobanja dobija luksuzni hotel Sunce - Nekadašnji ponos banje renovira se prema najmodernijim arhitektonskim rešenjima (FOTO)

Izvor: eKapija Sreda, 03.07.2019. 14:11
Komentari
Podeli
Turizam u Sokobanji poslednjih godina se ubrzano razvija, a u planu je da već početkom 2020. godine ova banja dobije još jedan hotel koji će biti opremljen po najmodernijim standardima. Naime, Hotel Sunce, posle nekoliko godina provedenih u stečaju, privatizovan je 2015. godine, a novi vlasnici krenuli su u renoviranje i vraćanje starog sjaja ovom nekadašnjem ponosu Sokobanje.

- Cilj nam je da otvorimo hotel krajem 2019. godine, ali očekujemo da će to ipak biti do aprila 2020. - kaže za eKapiju investitor Miloš Pantelić i dodaje da očekuje da će hotel Sunce imati 4 zvezdice.

Hotel će posle otvaranje imati u ponudi 3 kongresne sale različite veličine i oko 150 soba i apartmana, koje će moći da prime oko 400-450 gostiju. Takođe, hotel će imati dva zatvorena i jedan otvoren bazen, kao i wellnes i spa, na šta su vlasnici posebno ponosni.

- Kapacitet spoljašnjeg bazena je udvostručen. Saune i ostali sadržaji će se prostirati na 1.000 m2, i biće prava oaza za uživanje - kaže Pantelić.

U renoviranje je do sada uloženo oko 3 mil EUR, a plan je da do završetka radova bude uloženo od 7 do 8 mil EUR, kako bi se hotelu koji su mnoge generacije gostiju imale priliku da posete i sa nostalgijom ga se sećaju, vratio stari sjaj uz najmodernija arhitektonska rešenja.

Jedno od najsavremenijih rešenja koje će hotel ponuditi jeste i sistem grejanja na biomasu, odnosno na sečku.

- Odlučili smo se za grejanje toplotnim pumpama, što je jedno od najsavremenijih rešenja. Radove izvodi kraljevčka firma Termogen Inženjering po najnovijim standardima i sa uvoznim komponentama. Takođe, odlučili smo se za obnovljiv izvor energije, odnosno grejanje na sečku, što je velika građevinska investicija. Zaista nismo želeli da idemo unazad već da u svemu koristimo najnovija rešenja - ističe Pantelić.

Projekat renoviranja hotela izradila je kompanija Arhitekt pro iz Vrnjačke Banje, koja je usko specijalizovana za hotele, a investitori su posebno ponosni i na saradnju sa HT agencijom iz Beograda koja se bavi konsaltingom u hotelijerstvu i koja je učestvovala i u nedavnom otvaranju luksuznog hotela Ramonda na Rtnju.

Pantelić smatra da će otvaranje hotela Sunce imati pozitivan efekat na razvoj turizma u Sokobanji.

- Mislim da ćemo dovesti novi profil gostiju koji do sada i nisu imali baš gde da odmaraju u Sokobanji. Bilo bi značajno i da se ostali hoteli koji ne rade osposobe, jer ne smatramo da će otvaranje novih hotela nama biti konkurencija, već da će upotpuniti turističku ponudu Sokobanje - zaključuje Pantelić.

Iz TO Sokobanja rekli su za eKapiju da postoji i nekoliko stranih investitora zainteresovanih za izgradnju hotela u Sokobanji, ali su tek u postupku pregovaranja.

I. Milovanović
Fotogalerija
Hotel Sunce Sokobanja
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.