Izvor: eKapija | Četvrtak, 27.06.2019.| 15:47
Izdvojite članak Odštampajte vest

Položen kamen temeljac za prvi šoping centar u Užicu - Od novembra 2019. posao za 200 radnika

(Foto: Authentic travel/shutterstock.com)
Kamen temeljac za prvi šoping centar u Užicu, Retail park NEST, položili su u sredu, 26. juna, gradonačelnik Užica Tihomir Petković i direktor kompanije RC Europe Mihail Augustin. Završetak izgradnje tržnog centra se očekuje do kraja oktobra, a već početkom novembra će, po rečima direktora Augustina, novi tržni centar koji će zapošljavati oko 200 radnika, početi sa radom, saopštile su gradske vlasti.

- Izgradnja prvog šoping centra u našem gradu definitivno jeste bitan događaj za Užice. Ova investicija doprineće tome da Užičani neće morati da idu u šoping u druge gradove, već će ljudi iz drugih gradova dolaziti u Užice i tako će Užice zarađivati više novca - rekao je gradonačelnik Užica Tihomir Petković i dodao da će izgradnja ovog objekta doprineti daljem razvoju Krčagova koje polako postaje epicentar trgovinskih aktivnosti i drugih društvenih dešavanja.

Mihail Augustin, direktor RC Europe je naveo da je šoping centar u Užicu drugi u Srbiji koji ova firma otvara i dodao da je prvi ove vrste otvoren u Kraljevu.

- Imamo sjajnu saradnju sa gradom Užicem. Do sada je popunjeno preko 90% zakupa i ovde će biti prisutni svetski brendovi kao Waikiki, Coton, Lilly, Dexy co, Đak sport i druge - rekao je direktor Augustin i dodao da celokupna investicija iznosi oko 5,5 mil EUR.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.