Izvor: RTV | Utorak, 18.06.2019.| 16:53
Izdvojite članak Odštampajte vest

Oživelo tržište nekretnina u Pančevu - Zbog niže cene kvadrata doseljava se sve više Beograđana

(Foto: hxdbzxy/shutterstock.com)
Prodaja nekretnina u Pančevu doživljava pravu ekspanziju pogotovo kada je reč o novogradnji. Sve više Beograđana kupuje ovde stanove jer je cena kvadrata upola jeftinija.

Širom Pančeva niču višespratnice. Izgradnja i prodaja stanova poslednjih godina idu odlično i mnogi su u tome videli unosan posao. Krediti po nižim kamatnim stopama i sve veći broj Beograđana koji se doseljavaju u ovo južnobanatsko mesto oživeli su tržište nekretnina.

- Stanovi u Beogradu mnogo su skuplji nego u Pančevu, a mi smo svega 15-ak kilometara od Beograda. Beograđani dosta dolaze ovde, mada ne koliko se priča, ali mnogi shvate da im se isplati. Jer oni tamo, na primer, prodaju stan od 60 m2 na Novom Beogradu i za te pare mogu da kupe dva iste kvadrature u Pančevu - objašnjava Goran Mijušković iz agencije za promet nekretnina Kvart.

U pojedinim delovima Beograda cena stambenog kvadrata je i do nekoliko hiljada evra. U Pančevu prosečna cena kvadrata u novogradnji je 900 EUR, a stariji stanovi još su jeftiniji. Kada se uzmu u obzir niži troškovi života, manja saobraćajna gužva i činjenica da se do centra prestonice stiže brže nego iz pojedinih prigradskih naselja, ne čudi što Beograđani sve češće dolaze ovde.

Najviše kupljenih stanova u Pančevu je u novogradnji. Oni stariji se znatno lošije prodaju, a malo ih je i u ponudi.

- Ako je prosečna cena stambenog kvadrata u polovnoj gradnji do 600 EUR, a novogradnja u predgradnji može da se dobije već za 850-900 EUR po kvadratu, ne čudi što se mnogi odluče za novogradnju. I platežna moć je veća zadnjih godina, a banke su smanjile kamatne stope na stambene kredite - kaže Mijušković.

Najtraženije lokacije su centar grada i naselje Tesla.

Stare kuće na velikim placevima i dobroj lokaciji najzanimljivije su investitorima pa je i njihova prodaja poslednjih godina značajno porasla.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.