Izvor: Novosti | Utorak, 04.06.2019.| 08:57
Izdvojite članak Odštampajte vest

Nastavak infrastrukturnih radova u Sremskoj Mitrovici - U planu i gradnja IT centra

Ilustracija (Foto: sremskamitrovica.org.rs)
Radovi na rekonstrukciji drugog dela Železničke ulice u Sremskoj Mitrovici biće nastavljeni tokom ovog meseca. Prvi deo projekta počeo je u avgustu 2018, a rok za završetak radova bio je 15. novembar.

Nastavak uređenja ulice i dalje finansira JP Putevi Srbije, sada sa 60 miliona dinara. Lokalna samouprava će izdvojiti novac za gasnu i telekomunikacionu mrežu, kao i vodovod i kanalizaciju. Kada se radovi završe, deo grada oko Železničke ulice, koji je već dobio savremeni podvožnjak i dva kružna toka, do kraja leta će dobiti sasvim novi i lepši izgled.

- Rekonstruišemo i zgradu Železničke stanice, koja je izuzetno važna, jer se naš grad nalazi na međunarodnom šinskom koridoru. Nažalost, u tu zgradu nije ulagano ništa od njene izgradnje, 1945. godine - kaže Miroslav Jokić, načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu. Najavio je i skoru rekonstrukciju Glavne autobuske stanice.

Započeta je i obnova spomenika podignutog u čast oslobodiocima tokom Drugog svetskog rata. Direktor ovdašnjeg Zavoda za zaštitu spomenika kulture Ljubiša Šulaja podseća na činjenicu da na spomeniku, od njegovog postavljanja, nije bilo nikakvih intervencija.

Prilikom nedavne posete gradilištu u Železničkoj ulici, ministar Branislav Nedimović najavio je da će lokalna samouprava kupiti Dom vojske, koji se nalazi u ovom delu grada i u koji godinama ništa nije ulagano.

- Pregovori su završeni, pa će Sremska Mitrovica uskoro dobiti savremeni IT centar sa prostorijama za dva fakulteta - potvrđuje Jokić.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.