Izvor: eKapija | Četvrtak, 30.05.2019.| 15:40
Izdvojite članak Odštampajte vest

Rekonstruiše se gradski stadion u Zrenjaninu - Novi izgled atletske staze, tribina, svlačionica i terena

(Foto: Pokrajinska vlada)
Gradski stadion u Zrenjaninu trenutno se rekonstruiše, a u toku je prva faza radova koja podrazumeva rekonstrukciju atletske staze.

Vrednosti investicije je 190 miliona dinara, od kojih je Pokrajinska vlada, preko Uprave za kapitalna ulaganja, opredelila 120.777.243 dinara, a oko 70 miliona dinara je iz budžeta obezbedio Grad Zrenjanin.

- Politika okupljanja oko projekata daje rezultate, ovo će biti četvrti stadion u Vojvodini pod reflektorima, a pre pet-šest godina nismo imali nijedan. Ako se udruže Grad Zrenjanin i Pokrajinska vlada, a nadamo se da će pomoći i fudbalski savez, imaćemo mnogo bolje uslove za razvoj sporta, što je i naš konačni cilj. Na ovom stadionu je ponikla i jedna Ivana Španović, u budućnosti, verujem, biće i novih atletskih šampiona, kao i u drugim sportovima - rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i ocenio dinamiku radova na stadionu kao zadovoljavajuću, s obzirom na vremenske uslove i kišnu sezonu.

- Do 17. jula je ugovoreni rok za završetak radova, ali neka to bude i nešto duže, važno je da završimo tu prvu fazu, a razgovarali smo gradonačelnik Janjić i ja, da se pripremi projekat rekonstrukcije tribina, svlačionica, da uredimo i fudbalski teren i onda bi Zrenjanin dobio vrhunski sportski objekat kojim bi mogao da se diči i koji bi u potpunosti služio razvoju sporta. Sport u Zrenjaninu je razvijen, s velikom tradicijom, i ovo je bila neophodna investicija i infrastrukturni projekat - dodao je Mirović.

Najavljeni su, takođe, i radovi na izgradnji parkinga i odgovarajuće komunalne infrastrukture, s ciljem da Gradski stadion u Zrenjaninu, uz pomoć Pokrajinske vlade i uz angažovanje Grada Zrenjanina dobije izgled kakav zaslužuje, navodi se na zvaničnom sajtu Grada Zrenjanina.

Predsednik Aleksandar Vučić ranije je najavio je da će biti izgrađen Nacionalni stadion u Beogradu, da će se graditi novi stadioni u malim gradovima, ali da će biti uloženo i u obnovu stadiona Crvene zvezde, Partizana i Vojvodine.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.