Izvor: Politika | Utorak, 14.05.2019.| 09:27
Izdvojite članak Odštampajte vest

Čumićevo sokače 2020. godine postaje art kvart - Grad najavljuje arhitektonski konkurs za uređenje

Ilustracija (Foto: Kartinkin77/shutterstock.com)
Čumićevo sokače sledeće godine postaće i zvanično art kvart čemu on već desetak godina teži zahvaljujući entuzijazmu domaćih dizajnera koji su uspeli da zapušteni prvi tržni centar prestonice pretvore u dizajnerski distrikt, piše današnja Politika.

To znači da brojni zakupci i vlasnici lokala u trgovačko-zanatskom centru izgrađenom 1989. godine više ne moraju da strepe da će Čumićev, podignut sa privremenom građevinskom dozovolom, biti porušen, jer je na tom mestu, kako kaže zamenik gradonačelnika Goran Vesić, prema planu predviđena garaža.

Da bi opstao na sadašnjoj lokaciji, grad će promeniti plan detaljne regulacije, raspisaće arhitektonski konkurs za uređenje sokačeta, omogućiti vlasnicima lokala među kojima je i grad da ih legalizuju i uknjiže.

- Deo sredstava obezbediće grad, a deo zakupci. Prošle nedelje sastali smo se sa ljudima iz Čumića i za desetak dana imaćemo još jedan sastanak na kome ćemo se dogovoriti o sledećim koracima. Ideja je da to bude autentičan umetnički kvart koji će biti važan za imidž Beograda - kaže Vesić.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.