NavMenu

Za "Citadela Terme" 10 mil EUR - "Integral Energy" planira izgradnju elitnog kompleksa u Smederevu

Izvor: eKapija Ponedeljak, 27.07.2009. 09:40
Komentari
Podeli

Zahvaljujući ulaganju od 10 mil EUR beogradske kompanije "Integral Energy", Smederevo bi krajem decembra 2010. trebalo da dobije moderan hotel Aqua-Family-Business Resort "Citadela Terme", smešten na Zlatnom brdu.

Prema idejnom i glavnom projektu biroa "Arhi Pro", predviđena je rekonstrukcija i dogradnja nekadašnjeg hotela "Smederevo", koji je iz stečaja kupljen u aprilu 2008. godine. Kako je planirano, novi hotel imaće 4 zvezdice i 110 soba. U sklopu kompleksa nalaziće se restorani, zatvoreni bazen, spa i beauty centar, kongresna sala, a predviđa se i izgradnja otvorenih bazena sa termalnom vodom i zatvorenog aqua parka.


Hotel će se prostirati na zemljištu površine 2 ha 92 ara, postojeća kvadratura objekta je 7.500,00 m2, dok će posle dogradnje kompleks imati ukupno 11.979 m² bruto površine, a planirano je i proširenje od 2.000 m² za kompleks termalnih bazena.

- Zbog postojanja termalnih voda temperature od 25 do 31º C proširili smo namenu hotela. Pomenuta voda iz izvora bi se koristila za punjenje zatvorenih bazena "Terme" u okviru kompleksa hotela kao korak ka približavanju banjskom turizmu u Srbiji - rekli su za "eKapiju" u "Integral Energy", koja rukuvodi investicijom.


Planira se i adaptacija i dogradnja restorana Privredni klub. Taj restoran se nalazi u sklopu hotela "Citadela Terme" i planirano je da nakon rekonstrukcije i dogradnje hotela, restoran posluje kao jedan od njegovih prihodnih centara.

Firma "Integral Energy" trenutno pregovara sa evropskim lancem hotela "Falkensteiner Hotels and Residences" o mogućnostima pružanju usluga na polju menadžmenta i konsaltinga. Sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj, preko programa "WeBSECLF", vode se pregovori o finansijskoj pomoći jer je ta institucija zainteresovana da ulaže u projekte energetske efikasnosti kakav će "Citadela" biti. Potencijalni partneri u projektu su i dve domaće banke.


- Kada "Citedela terme" bude završena, Smederevo, kao i Srbija dobiće elitni kompleks turističkog sadržaja, pružajući tako različitim ciljnim grupama raznovrsne mogućnosti odmora i relaksacije - navedeno je u saopštenju kompanije "Integral Energy".

Lokacija na kojoj se nalazi hotel više je nego atraktivna. Naime, Evropska unija je otvoreno iskazala interes da se od celog toka Dunava načini turistička atrakcija od evropskog značaja. Sa druge strane, grad Smederevo je sedište Podunavskog okruga. Nalazi se na oko 40 kilometara od Beograda, 53 km od Aerodroma "Nikola Tesla" a na najkraćem je putu za naselja Braničevskog okruga prema Beogradu, navedeno je u saopštenju "Integral Energy".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.