Izvor: eKapija | Ponedeljak, 27.07.2009.| 09:40
Izdvojite članak Odštampajte vest

Za "Citadela Terme" 10 mil EUR - "Integral Energy" planira izgradnju elitnog kompleksa u Smederevu

Zahvaljujući ulaganju od 10 mil EUR beogradske kompanije "Integral Energy", Smederevo bi krajem decembra 2010. trebalo da dobije moderan hotel Aqua-Family-Business Resort "Citadela Terme", smešten na Zlatnom brdu.

Prema idejnom i glavnom projektu biroa "Arhi Pro", predviđena je rekonstrukcija i dogradnja nekadašnjeg hotela "Smederevo", koji je iz stečaja kupljen u aprilu 2008. godine. Kako je planirano, novi hotel imaće 4 zvezdice i 110 soba. U sklopu kompleksa nalaziće se restorani, zatvoreni bazen, spa i beauty centar, kongresna sala, a predviđa se i izgradnja otvorenih bazena sa termalnom vodom i zatvorenog aqua parka.


Hotel će se prostirati na zemljištu površine 2 ha 92 ara, postojeća kvadratura objekta je 7.500,00 m2, dok će posle dogradnje kompleks imati ukupno 11.979 m² bruto površine, a planirano je i proširenje od 2.000 m² za kompleks termalnih bazena.

- Zbog postojanja termalnih voda temperature od 25 do 31º C proširili smo namenu hotela. Pomenuta voda iz izvora bi se koristila za punjenje zatvorenih bazena "Terme" u okviru kompleksa hotela kao korak ka približavanju banjskom turizmu u Srbiji - rekli su za "eKapiju" u "Integral Energy", koja rukuvodi investicijom.


Planira se i adaptacija i dogradnja restorana Privredni klub. Taj restoran se nalazi u sklopu hotela "Citadela Terme" i planirano je da nakon rekonstrukcije i dogradnje hotela, restoran posluje kao jedan od njegovih prihodnih centara.

Firma "Integral Energy" trenutno pregovara sa evropskim lancem hotela "Falkensteiner Hotels and Residences" o mogućnostima pružanju usluga na polju menadžmenta i konsaltinga. Sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj, preko programa "WeBSECLF", vode se pregovori o finansijskoj pomoći jer je ta institucija zainteresovana da ulaže u projekte energetske efikasnosti kakav će "Citadela" biti. Potencijalni partneri u projektu su i dve domaće banke.


- Kada "Citedela terme" bude završena, Smederevo, kao i Srbija dobiće elitni kompleks turističkog sadržaja, pružajući tako različitim ciljnim grupama raznovrsne mogućnosti odmora i relaksacije - navedeno je u saopštenju kompanije "Integral Energy".

Lokacija na kojoj se nalazi hotel više je nego atraktivna. Naime, Evropska unija je otvoreno iskazala interes da se od celog toka Dunava načini turistička atrakcija od evropskog značaja. Sa druge strane, grad Smederevo je sedište Podunavskog okruga. Nalazi se na oko 40 kilometara od Beograda, 53 km od Aerodroma "Nikola Tesla" a na najkraćem je putu za naselja Braničevskog okruga prema Beogradu, navedeno je u saopštenju "Integral Energy".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.