Izvor: eKapija | Utorak, 30.04.2019.| 08:55
Izdvojite članak Odštampajte vest

Predstavljeno rešenje tunela ispod Kadinjače (VIDEO)

Ilustracija (Foto: Nikifor Todorov/shutterstock.com)
Na poslednjoj sednici Skupštine Grada Užica održanoj u sredu 24. aprila, predstavnici Instituta za puteve iz Beograda prezentovali su užičkom rukovodstvu i odbornicima rešenje tunela ispod Kadinjače.

Gradske vlasti su nešto ranije ovog meseca, utvrdili predlog odluke o donošenju Plana detaljne regulacije za tunel ispod prevoja Kadinjača. Reč je o prostoru uz državni put Dub-Dubci, površine 9,2 ha a predviđeni tunel je dužine 1.260 metara.

Ovaj tunel, kako je eKapija već pisala, trebalo bi da skrati put između Užica i Bajine Bašte za 6 km, a vremenski za 15-20 minuta, dok bi projektovana brzina prolaska vozila kroz ovaj objekat bila 80 km/h.Njime će se izbeći i niz rizičnih lakat krivina ispod Kadinjače koje snegovi znaju da učine teško prohodnim i koje žiteljima ovog kraja, ali i drugim vozačima koji se nađu na ovoj deonici zadaju velike muke posebno tokom zime, kada taj put često i nije prohodan.

Podsetimo, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović je početkom ove godine, istakla da će ove godine biti završena projektna dokumentacija za izgradnju tunela Kadinjača, na kojem bi radovi mogli da počnu 2020. godine.

- To znači da ćemo za taj tunel ove godine imati završenu projektnu dokumentaciju, i da će tada Vlada i Ministarstvo raditi na pronalaženju načina finansiranja - rekla je Mihajlović, prenela je Beta.S. P.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.