NavMenu

Studija za Nacionalni stadion biće gotova do 10. maja - Traži se projektant, izgradnja kreće sredinom 2020. godine

Izvor: Tanjug Utorak, 30.04.2019. 12:19
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Bplanet/shutterstock.com)Ilustracija
Studija opravdanosti gradnje Nacionalnog fudbalskog stadiona u Beogradu biće završena do 10. maja, najavio je ministar finansija Siniša Mali, i izrazio očekivanje da će već polovinom naredne godine početi izgradnja.

Vlada je već dala saglasnost za tendersku proceduru za izbor projektanta, a Mali kaže za Tanjug da bi projektovanje moglo da bude završeno do kraja godine.

- Planiramo da izaberemo projektanta u narednih mesec ili dva. Radiće se istovremeno i na urbanizmu, to jest planu detaljne regulacije za celo područje na kojem će se graditi stadion - rekao je Mali.

Ističe da će se stadion raditi po konceptu "Siti", tako da će se pored njega praviti i zabavni park, stambeni i poslovni kompleks, IT park i drugi sadržaji.


Napomenuo je da na takva mesta onda dolaze poznate velike kompanije, kao što su IKEA, Bauhaus i druge.

- Očekujem da sa završetkom projekta do kraja godine, ako smo dovoljno spretni i odlučni, krenemo u njegovu izgradnju već polovinom naredne godine - rekao je Mali.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.