Izvor: Tanjug | Nedelja, 14.04.2019.| 23:14
Izdvojite članak Odštampajte vest

Zemljište na Autokomandi prodato za 504,3 miliona dinara

Građevinska parcela na Autokomandi prodata je po početnoj ceni od oko 504,3 miliona dinara privrednom društvu Autokomanda doo, rečeno je Tanjugu u Direkciji za gradevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Prodato zemljište je površine 6.421 metra kvadratnih i planirano je za poslovno komercijalne delatnosti.
Lokacija je bila predmet javnog nadmetanja 2017. i 2018. godine i tada nije bilo zainteresovanih ponuđaca. Prilikom raspisivanja poslednjeg oglasa, u skladu sa gradskom odlukom, cena za lokaciju je umanjena za 40%.

Parcela je prodata na javnom nadmetanju održanom u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, a za učešće na licitaciji prijavio se jedan ponuđač, čija je pretežna delatnost razrada građevinskih projekata.

Osim 504,3 miliona dinara koliko će uplatiti u budžet grada, investitoru će u postupku pribavljanja građevinske dozvole biti obračunat i doprinos za uređivanje gradevinskog zemljišta.

Investitor će imati obavezu da pre pribavljanja lokacijskih uslova, izradi idejno rešenje objekata i parternog uređenja lokacije, a takvo urbanističko-arhitektonsko rešenje moraće da dobije saglasnost Komisije za planove Skupštine grada Beograda.

Obaveza investitora biće i da izvede sve radove na pripremanju i opremanju građevinskog zemljišta u okviru svoje građevinske parcele, a Direkcija za gradevinsko zemljište i izgradnju Beograda će urediti javno građevinsko zemljište u skladu sa Programom uređivanja i dodele građevinskog zemljišta.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.