Izvor: Tanjug | Nedelja, 14.04.2019.| 23:14

Zemljište na Autokomandi prodato za 504,3 miliona dinara

Građevinska parcela na Autokomandi prodata je po početnoj ceni od oko 504,3 miliona dinara privrednom društvu Autokomanda doo, rečeno je Tanjugu u Direkciji za gradevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Prodato zemljište je površine 6.421 metra kvadratnih i planirano je za poslovno komercijalne delatnosti.
Lokacija je bila predmet javnog nadmetanja 2017. i 2018. godine i tada nije bilo zainteresovanih ponuđaca. Prilikom raspisivanja poslednjeg oglasa, u skladu sa gradskom odlukom, cena za lokaciju je umanjena za 40%.

Parcela je prodata na javnom nadmetanju održanom u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, a za učešće na licitaciji prijavio se jedan ponuđač, čija je pretežna delatnost razrada građevinskih projekata.

Osim 504,3 miliona dinara koliko će uplatiti u budžet grada, investitoru će u postupku pribavljanja građevinske dozvole biti obračunat i doprinos za uređivanje gradevinskog zemljišta.

Investitor će imati obavezu da pre pribavljanja lokacijskih uslova, izradi idejno rešenje objekata i parternog uređenja lokacije, a takvo urbanističko-arhitektonsko rešenje moraće da dobije saglasnost Komisije za planove Skupštine grada Beograda.

Obaveza investitora biće i da izvede sve radove na pripremanju i opremanju građevinskog zemljišta u okviru svoje građevinske parcele, a Direkcija za gradevinsko zemljište i izgradnju Beograda će urediti javno građevinsko zemljište u skladu sa Programom uređivanja i dodele građevinskog zemljišta.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.