Izvor: eKapija | Utorak, 07.07.2009.| 10:34
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Interspeed" šoping mol postaje "autlet centar" – utvrđen novi model izdavanja objekta u Preševu

Šoping mol "Interspeed" u Preševu biće izdat po novom modelu zakupa prostora čime će objekat ukupne površine 19.000 m2 biti pretvoren u veliki "autlet centar". "Interspeed" se nalazi na svega 400 m od graničnog prelaza sa Makedonijom, na autoputu E-75 koji spaja sever Evrope sa Solunom.

- Zamislili smo savim novi koncept izdavanja, a to je traženje velikih rentijera i to u domenu "autlet" prodavnica. Zakup prostora će, kao i svuda u svetu, biti na sedam do deset godina. Ukoliko se centar u međuvremenu proda, što takođe stoji kao opcija, novi vlasnik će ispoštovati ugovor sa postojećim stanarima - kaže za "eKapiju" Miroslav Kljajić, zamenik finansijskog direktora u "Interspeed holdingu".

Kljajić objašnjava da u centru, kojim ima suteren, prizemlje i dva sprata, postoji oko 85 lokala za izdavanje, ali da njihov broj može da varira u zavisnosti od toga koliku kvadraturu zakupac želi.

- Zidovi među objektima mogu da se pomeraju, tako da možemo da odgovorimo na sve zahteve klijenata u pogledu veličine prostora. Najmanji među njima je oko 20 m2. Poslovni prostor zauzima oko 13.000 m2. Zamislili smo da sututrenski deo pretvorimo u skladišni i carinski prostor- kaže sagovornik "eKapije" dodajući da se popunjenost lokala očekuje na proleće.

Među zakupcima prostora po ranijem modelu bilo je oko 30 kompanija, među kojima su i "Benetton", "Mona", "Đak".

Kljajić kaže da je osnovna prednost "Interspeed" šoping centra blizina "Koridoru 10", kao i najavljano ukidanje dobijanje "belog šengena".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.