NavMenu

(AG Nekretnine) Sa B23 u XXI vek

Izvor: AG Nekretnine Utorak, 30.06.2009. 11:20
Komentari
Podeli

U novobeogradskom bloku 23, preko puta „Arene“, privodi se kraju realizacija trenutno najreprezentativnijeg poslovnog objekta u Beogradu. On će biti namenjen korisnicima sa visokim zahtevima kada su standardi radnog okruženja u pitanju. B23 Office Park je savremeno arhitektonsko rešenje sa primenjenim najsavremenijim sistemima, elementima i materijalima koji omogućavaju jedinstvenu estetiku i funkcionalnu nezavisnost projektovanih prostora. Uz izuzetne standarde oblikovanja, materijalizacije i funkcionalnosti koja je prioritet, B23 Office Park je mnogo više od svega toga. To će biti ekskluzivan poslovni prostor, namenjen društvu najboljih sa VIP tretmanom svih korisnika.

Izuzetan geografski položaj i ekonomski razvoj koji je do skoro imao stabilan rast, čine Republiku Srbiju glavnom komunikacionom tačkom jugoistočne Evrope sa trenutno najvećim ekonomskim i privrednim potencijalom u regionu. Čak i u vremenu očigledne krize kapitala, Srbija ipak ne gubi na privlačnosti i preporučljivosti za nove investicije. Svakodnevno se potrvđuje potreba za svakom vrstom prostora. U odnosu na okruženje srpsko tržište nekretnina je daleko od nivoa zasićenosti. Doduše, potražnja za savremenim i visokokvalitetnim poslovnim prostorom je nešto smanjena ali ona ima svoj potencijal koji na duži period i dalje garantuje dobar yield i dugoročno ima izuzetnu perspektivu. To je inače usko vezano i za oporavak domaće ekonomije koja će posle nekog vremena sigurno povećati tražnju za kvalitetnim kancelarijskim protorom. Sa većom brojčanom „dolaznošću“ novih inostranih investitora, koji pokreću svoje poslovanje u Srbiji, biznis oko izdavanja savremenih kancelarija, imaće svoju posebnu i istaknutu vrednost i u Beogradu i u Srbiji.

Lokacija

B23 Office Park smešten je u centru Novog Beograda, preko puta „Beogradske arene“. Premeštanjem vodećih kompanija i institucija koje su prepoznale ogromnu prednost njegove širine, prostora, postojanja zelenih površina i blizine dveju velikih reka, Save i Dunava, Novi Beograd se u poslednjih nekoliko godina potvrdio kao novi centar poslovanja glavnog grada Srbije. B23 Office Park izlazi na auto-put koji je sastavni deo koridora, povezujući Jugoistočnu i Zapadnu Evropu. Dostupan je iz svih pravaca Beograda. Laganom gradskom vožnjom automobilom od objekta B23 stiže se do strogog centra Beograda za 15 minuta, do aerodroma „Nikola Tesla“ takođe za 15 minuta a do Centra „Sava“ – za 3 minuta. Za uspešno odvijanje aktivnosti u Beogradu, važna je i blizina hotela. B 23 Office Park je udaljen na 3 minuta vožnje od hotela Hyatt Regency, kao što su veoma blizu najbolji hoteli u centru Beograda.

Osnovni sadržaj

Objekat je formiran od četiri kule – lamele, ukupne kvadrature 53.000 m2. Povezane su višeetažnim atrijumskim prostorima sa ukupno devet panoramskih liftova i prostranim trgom sa uređenom zelenom površinom. Poslovni blok objekta je formiran u četiri lamele - A, B, C i D, od nivoa 1 do nivoa 6. Namena prizemne etaže i galerije je zajednička za ceo poslovni kompleks, sa dodatnim sadržajima – kongresnim salama, prezentacionim i pratećim prostorima. Prostor centralnih lamela na nivou 6 je predviđen za relaksaciju i zajedničke sadržaje.

Namena prizemne etaže zajednička je za ceo poslovni kompleks. Osnovu prizemlja čini veliki broj lokala sa atraktivnim atrijumskim prostorima i reprezentativnim ulaznim holovima. Poslovni prostori koncipirani su kao slobodni otvoreni prostori pejzažnog uređenja, do kojih se dolazi kroz jedinstvene višeetažne holove sa liftovskim i stepenišnim vertikalama i mostovima. Pregrađivanje poslovnog prostora moguće je realizovati po željama zakupaca.

Dodatni sadržaj

Pored osnovnog, kancelarijskog prostora, u okviru objekta se nalaze raznovrsni prateći sadržaji, koncipirani tako da omoguće pun komfor i udobnost zaposlenih i olakšaju organizaciju njihovih profesionalnih, društvenih i privatnih aktivnosti. To su: restorani, kafeterije, kongresni centar, kongresne sale, fitness i spa centar, banka, pošta, knjižara, frizerski salon, auto-perionica, vešernica, maloprodajni objekti, ketering servis.

Poseban ugođaj za korisnike objekta, posebno zaposlene koji žele prijatno mesto za poslovni ručak ili predah od napornih obaveza, čini veliki restoran modernog enterijera, sa panoramskim pogledom i vrhunskom uslugom. Sa predviđenih 550 parking mesta u garažama, B23 Office Park obezbeđuje fleksibilnost i uštedu dragocenog vremena ljudi koji borave u njemu.

CSNU

Sistem automatskog upravljanja objektom (CSNU). Upravljanje i praćenje svih tehničkih sistema i održavanje ambijentalnih uslova rada u objektu reguliše se sa jednog mesta, kao i upravljanje poslovnim prostorom – osvetljenjem, klimatizacijom, motornim prozorima i unutrašnjim zastorima u kancelarijskim prostorijama, sa lica mesta za svaku prostoriju zasebno i daljinski sa jednog mesta.

Helidrom

Savremena arhitektura i tehnička superiornost kompleksa B23 izazivaju nepodeljenu pažnju i ugled u poslovnoj i stručnoj javnosti. Posebna atrakcija i novitet u gradnji nad krovom objekta je prvi privatni funkcionalni heliodrom u Beogradu prečnika 26 metara, što će svakako biti zanimljivo budućim korisnicima kompleksa. Još jedno od atraktivnih rešenja je i Trg ispred objekta, okrenut prema Bulevaru Arsenija Čarnojevića. Savremeni urbani park ima pešačku i restriktivno saobraćajnu funkciju, hortikulturno je tretiran i povezuje B23 Office Park sa obodnim pristupnim i ozelenjenim prostorima

i ih u jedinstvenu celinu.e u njemu

Pogled sa vrha

Moderna estetika i tehnička superiornost poslovnog centra B23 Office Park postaje nova inspiracija arhitektama i korisnicima, postavljajući nove standarde u izgledu i funkcionalnosti objekata poslovne namene ne samo u Beogradu, već u čitavoj jugoistočnoj Evropi. Na projektu B23 Office Park radio je tim stručnjaka - za najbolje. Uspon do vrha nije lak, ali je zato pogled odozgo impresivan!

izvor :

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Finansije

Feka Automotive gradi energetski efikasan proizvodni objekat - EBRD odobrila 15 mil EUR

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava ovu investiciju odobravanjem kredita od 15 mil EUR kompaniji Feka Automotive (Feka), proizvođaču automobilske rasvete iz Srbije. Feka, koja ima ugovore o snabdevanju sa vodećim međunarodnim proizvođačima automobila kao što su Tojota, Folksvagen i Stelantis, koristiće sredstva da poboljša svoju ukupnu efikasnost i poveća dostupnost pouzdanih uređaja za osvetljenje

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.