Izvor: eKapija | Utorak, 12.03.2019.| 18:16
Izdvojite članak Odštampajte vest

Plac u Bloku 53 prodat za 200 miliona dinara

(Foto: Andy Dean Photography/shutterstock.com)
Građevinska parcela, površine 2,1 hektar u Bloku 53, prodata je za 200 miliona dinara na javnom nadmetanju u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju.

Za učešće na licitaciji prijavila su se četiri pravna lica, a najveću ponudu dalo je preduzeće koje se bavi upravljanjem nekretninama, prenosi Beoinfo.

- Početna cena koja je bila predviđena oglasom o javnom nadmetanju iznosila je 128,3 miliona dinara. Uspešno javno nadmetanje za otuđenje građevinskog zemljišta potvrđuje transparentnost licitacija koje sprovodi Direkcija i govori o poverenju investitora da svoja sredstva ulože u nepokretnosti koje otuđuje Grad Beograd - rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Zemljište koje je danas prodato nalazi se iza carinske ispostave "Terminal Beograd", u blizini autoputa E70.

- Na tom prostoru planirane su površine za privredne delatnosti i privredne zone, na kojima je moguće graditi objekte privredno-proizvodne ili komercijalno-poslovne namene, kao i prateće infrastrukture - naveo je Vesić.

Najavio je i da je u pripremi za otuđenje još nekoliko građevinskih parcela na području Bloka 53, koji se nalazi u okviru privredne zone autoputa u Novom Beogradu.

Vesić je dodao i da je Direkcija započela aktivnosti na opremanju lokacije nedostajućom infrastrukturom, kako bi stvorila uslove za dolazak što većeg broja investitora.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.