NavMenu

Dvanaest investicija i investicionih ideja koje su izazvale najveće interesovanje korisnika eKapije u prvih pet meseci 2009.godine

Izvor: eKapija Petak, 26.06.2009. 10:23
Komentari
Podeli

U sredu, 23. juna 2009. godine, eKapija investicioni tim je u Sava centru, na zatvaranju Drugog sajma nekretnina REBEC 2009‚ (www.rebec.rs), prezentovao Retrospektivu investicija i investicionih ideja koje su obeležile prethodnu, 2008.godinu (www.ekapija.com/inovesto), a predstavio je i one projekte u oblasti nekretnina, koji su, prema čitanosti od strane korisnika eKapije – obeležili početak ove, krizne 2009.godine.

Ono što je iznenadilo prisutne, a i sam Ekapija tim, je to što lista za 2009.godinu nikako ne odslikava povlačenje ili krizu, već se nameće zaključak da se atraktivni projekti još kako pokreću i da hrabrosti i optimizma još kako ima. Druga lepa vest sa ove liste je da se - smanjuje beogradizacija, jer se investicije realizuju po celoj Srbiji.

Uostalom, pogledajte Vi ovu listu i uverite se sami.

SHOPPING MALL UŠĆE – očekivani projekat na ovoj listi, koji je u martu 2009 doživeo i svoj glamurozni, komecijalni život. Najveći tržni centar u regionu, , površine 130.000 m2, u koji je uloženo 150 mil EUR, i koji je zaposlio 1.200 ljudi ….

KARGO CENTAR NA AERODROMU KONSTANTIN VELIKI U NIŠU – projekat koji očekuje još nekoliko “zelenih svetala”, kako bi zasijala jedna velika investiciona zvezda na Jugu Srbije

TENISKI CENTAR NA DORĆOLU ZA SERBIA OPEN – jedna lepa bajka, koja je pretočena u sedam dana pravog uživanja u Beogradu. Srbija je dobila još pet teniskih terena u sportsko-rekreativnom centru "Milan Gale Muškatirović" sa četiri tribine kapaciteta 7.000 gledalaca, a u planu je da kompleks broji ukupno 10 terena. Pored glavnog stadiona, izgrađen je I dvospratni restoran iz kojeg se pruža pogled na sve terene…

VIG I MAXIMA CENTAR NA NOVOM BEOGRADU - Ovi kompleksi se nalaze u centralnoj zoni Novog Beograda, u sklopu Bloka 11a, između ulica Bulevara Mihaila Pupina, Trešnjinog cveta, Bulevara Nikole Tesle i Aleksinačkih rudara. Kompleks sačinjavaju dve celine - Poslovni objekat VIG PLAZA, koji se nalazi na potezu prema Ul. Trešnjinog cveta, i stambeno poslovni deo MAXIMA CENTER, koji se prostire po unutrašnjosti Bloka 11a prema Ul. Aleksinačkih rudara. Ova zona, budući Hotel, Enjub, NLB, Mercator … nameću pitanje – šta je realno, budući downtown Novog Beograda ?

PARK CITY/LIMAN CITY NOVI SAD – Elitni kompleks u Novom Sadu, u naselju Liman, 45.000m2, kompleks vredan 45 miliona eura. Investitor je holandska kompanija „Vondel Capital“ sa sedištem u Amsterdamu. Kompleks „Park City“ se gradi po arhitektonskom rešenju „Biroa M+“ iz Novog Sada koji je dobio prestižnu arhitektonsku nagradu „Ranko Radović“ u 2007. godini.

KOPAONIK LISINA - Novosadska kompanija "A Gradnja-invest" gradi ovo atraktivno turističko naselje na lokalitetu Glog koji će, kad potpuno bude završen, raspolagati sa oko 100.000 m2, 2.400 luksuznih apartmana, više od 5.000 kreveta i svim pratećim sadržajima.

HOTELSKI KOMPLEKS “RUŽA VETROVA” ZLATIBOR – Zahvaljujući specifičnoj i jedinstvenoj "ruži vetrova" nad Zlatiborom, gde se susreću mediteranska i kontinentalna klima, i činjenici da će se u njemu služiti isključivo organski proizvedena hrana, budući "Centar za zdrav život", hotel sa 5 zvezdica, biće jedinstven kompleks u celoj Evropi.

WELLNES HOTEL U NIŠKOJ BANJI – budući turistički biser juga Srbije, objekat će se nalaziti u centru jedne od najposećenijih banja Srbije, a biće formiran po tipu Wellness hotela. Pored toga, hotelska infrastruktura će biti projektovana tako da maksimalno iskoristi SPA potencijale Niške Banje, naročito prednosti čuvene termalne vode bogate radonom koja ovde izvire. Predvidjeno je da hotel bude kategorizovan sa 4 zvezdice Takođe, planira se međunarodna sertifikacija za Wellness hotel i Eco-hotel, što su najnovije svetske klasifikacije i ovaj objekat će biti prvi u regionu koji će u fazi izgradnje implementirati zahteve za ove sertifikate.

TC "TROŠARINA" - Investicija "Verano Grupe" koja se pokreće krajem 2009.godine. Na 73.000 m2 biće mnoštvo prodajnih objekata, ali I multiplex bioskop sa 6 sala, kuglana, bilijar sala, prostor za kompjuterske igrice, internet kafe, fitness i wellness centar, kao i otvoreni ugostiteljski prostor (food court)

OCEAN ATLATIC TRGOVINSKI CENTAR U NOVOM SADU – najavljena investicija kompanije Ocean Atlantic u Novom Sadu, na čak 39.000 m2, vrednost investicije 80 mil EUR…

NOVI KONCEPT STANOVANJA, - Investicioni fond "Ultimate holdings" i konsultantska kuća "Wolf&McGill" nedavno su predstavili potpuno novi koncept života i stanovanja na obodima Beograda, a potom I Srbije

"ITALIAN MALL" - OUTLET TRŽNI CNETAR U SURČINU - Tržni centar koji podseća na mali italijanski gradić, gde je otvoreno mnoštvo prodavnica poznatih robnih marki, kafić i restoran. Glavni objekat, koji nosi naziv "Piazza Roma" prostire se na 2.000 m2 i u njemu su brendovi kao što su "Rocco Barocco", "Balestra Casa", "Laura Biagotti", "Pompea" … lepa, troškadžijska lokacija, idealna za učvršćivanje muško-ženskih odnosa…..

Firme:
eKapija.com Beograd eKapija.com Beograd
Festlent d.o.o. Beograd Festlent d.o.o. Beograd
Immocentar Beograd Immocentar Beograd
MPC PROPERTIES DOO BEOGRAD MPC PROPERTIES DOO BEOGRAD
PC Ušće - MPC Holding Beograd  - obrisano iz registra PC Ušće - MPC Holding Beograd - obrisano iz registra
Merrill Lynch Commodities d.o.o. Beograd Merrill Lynch Commodities d.o.o. Beograd
IDEA d.o.o. Beograd IDEA d.o.o. Beograd
STMG Consultancy d.o.o. Beograd STMG Consultancy d.o.o. Beograd
ARCVS d.o.o. Beograd ARCVS d.o.o. Beograd
STEAM srl – Chapman Taylor LLP – Studio Arch. Giuseppe Manara & Partners Italy
City Real Estate-CRE d.o.o. Beograd
Eurobank Direktna a.d. Beograd Eurobank Direktna a.d. Beograd
Nacionalna banka Grčke Beograd Nacionalna banka Grčke Beograd
Piraeus bank a.d. Beograd Piraeus bank a.d. Beograd
UniCredit Bank Srbija a.d. UniCredit Bank Srbija a.d.
Eyemaxx Management d.o.o. Stara Pazova Eyemaxx Management d.o.o. Stara Pazova
Chayton Capital LLP London Chayton Capital LLP London
Grad Niš Grad Niš
Aerodrom Konstantin Veliki Niš Aerodrom Konstantin Veliki Niš
Colliers international d.o.o Beograd Colliers international d.o.o Beograd
Projektni biro Modular Beograd Projektni biro Modular Beograd
SRPC Milan Gale Muškatirović Beograd SRPC Milan Gale Muškatirović Beograd
Ministarstvo sporta Republike Srbije Ministarstvo sporta Republike Srbije
Family Sport d.o.o. Beograd Family Sport d.o.o. Beograd
Grad Beograd Grad Beograd
Imperial gradnja d.o.o. Beograd Imperial gradnja d.o.o. Beograd
Wiener Städtische osiguranje a.d.o. Beograd Wiener Städtische osiguranje a.d.o. Beograd
PROMO MEDIA BEOGRAD
Cappotto build d.o.o. Beograd
Spiegelfeld International d.o.o. Beograd Spiegelfeld International d.o.o. Beograd
Vondel Capital d.o.o. Novi Sad Vondel Capital d.o.o. Novi Sad
A gradnja invest d.o.o. Novi Sad A gradnja invest d.o.o. Novi Sad
Opština Raška Opština Raška
HEMEL BIOPRODUCT DOO Jagodina HEMEL BIOPRODUCT DOO Jagodina
Multicon inženjering d.o.o. Beograd Multicon inženjering d.o.o. Beograd
Verano group Beograd Verano group Beograd
Projmetal ad Beograd Projmetal ad Beograd
Delta Matic d.o.o. Niš Delta Matic d.o.o. Niš
Delta matic promenada palace d.o.o. Niš Delta matic promenada palace d.o.o. Niš
Forma Antika d.o.o. Niš Forma Antika d.o.o. Niš
Opština Niška Banja Opština Niška Banja
Savath hospitality management d.o.o. Beograd Savath hospitality management d.o.o. Beograd
Ocean Atlantic Properties Beograd Ocean Atlantic Properties Beograd
ULTIMATE SEE BEOGRAD
WolfMcGill d.o.o. Beograd WolfMcGill d.o.o. Beograd
NBGP Properties d.o.o Beograd NBGP Properties d.o.o Beograd
Italtes d.o.o. Beograd Italtes d.o.o. Beograd
Ušće Shopping Center Beograd Ušće Shopping Center Beograd
Plaza Centers Management d.o.o. Beograd Plaza Centers Management d.o.o. Beograd
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.