Izvor: Novosti | Subota, 09.03.2019.| 15:22
Izdvojite članak Odštampajte vest

U toku konkurs za izradu tehničke dokumentacije za rekonstrukciju budućeg zdanja Muzeja grada

(Foto: Beoinfo)
Nakon što je nedavno usvojen urbanistički projekat za rekonstrukciju i adaptaciju zgrade u Resavskoj 40 u Muzej grada, Grad Beograd raspisao je tender za izradu tehničke dokumentacije za njenu sanaciju i prenamenu.

Kako se navodi u konkursnoj dokumentaciji, izabrani ponuđač biće u obavezi da dokumentuje na koji način treba sprovesti u delo radove prema projektu.

Stari vojni objekat između Resavske, Nemanjine i Birčaninove ulice će biti prenamenjen i biće Muzej grada, s tim što se poljašnost neće narušavati i menjati, pa će fasada ostati ista, jer je zgrada pod zaštitom.

Ovaj objekat će se prostirati na 17.000 m2, a prema ranijim najavama, čitav proces koštaće oko 15 mil EUR.

Prema projektu, u suterenu će se nalaziti tehničke prostorije, deo za prijem eksponata, kao i magacini. U prizemlju će biti smešteni sadržaji poput tematskih izložbi, kafe, knjižare, prodavnice, konferencijske sale.

- Na prvom spratu će biti smešten glavni nivo za stalne izložbene postavke u delu prema Birčaninovoj, a u delu prema Nemanjinoj, depo muzejskih zbirki i odeljenje arheologije. Drugi sprat objekta je, zajedno sa prvim spratom, glavni nivo za za stalne izložbene postavke, edukativne radionice, depo slika, skulptura i nameštaja. Potkrovlje je rezervisano za upravu muzeja - stoji u dokumentaciji.

U parku Manjež, kako se navodi u tekstu konkursa, moguće je organizovati izložbe na otvorenom prostoru povodom jubileja, proslava i festivala.

Javna nabavka se sprovodi u otvorenom postupku, a krajnji rok za podnošenje ponuda je 8. april 2019. u 11 časova, za kada je zakazano i javno otvaranje ponuda, u 11 i 30 sati.

Detalje o ovom konkursu možete videti OVDE.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.