Izvor: eKapija | Sreda, 24.06.2009.| 13:10
Izdvojite članak Odštampajte vest

Počela izgradnja Sportskog centra "Palisad" na Zlatiboru - investicija od milion EUR

(Foto: Aleksandar Parezanović)

Hotel "Palisad" na Zlatiboru počeo je izgradnju Sportskog centara "Palisad" koji se nalazi nedaleko od hotela. Na površini od 4 hektara, na jednom od najleših delova ove planine, nalaziće se 3 fudbalaska, košarkaški i odbojkaški teren, kao i prateći sadržaji.

Kako je za "eKapiju" izjavio Nenad Vukašinović, izvršni direktor za prodaju i marketing u kompaniji "Palisad", prva dva fudbalska terena biće završena u avgustu 2009, dok će ceo komples, vredan milion EUR, biti završen do juna 2010. godine.

- Dva terena imaće veštačku travu, a treći će biti sa prirodnom. Svi tereni biće urađeni u skladu sa FIFA standardima. Tribine će imati samo jedan teren - naveo je on.

Tvorac idejnog rešenja i konsultant u gradnji ovog projekta je Vladimir Rakočević, direktor sportskog centra "Teleoptik" Beograd, sa svojim saradnicima.

Nenad Vukašinović je naveo da će kompleks, osim terena, sadržati i svlačionice, prateće elemente, a u planu je i izgradnja bazena, koji će biti delom otvoren, a delom zatvoren.


Investitori tog sportskog centra su "Putevi Grupa" i hotel "Palisad", dok su izvođači radova preduzeće "Putevi Užice" i "Jedinstvo" iz Sevojna.

Nenad Vukašinović je naglasio da će budući centar obogatiti turističko-sportsku ponudu Zlatibora, a hotel "Palisad" biti spreman da izađe u susret sportskim ekipama čije je interesovanje za obavljanje visinskih priprema na ovoj planini sve veće.

- Smatramo da je budućnost Zlatibora sporstski turizam, zbog 1.000 m nadmorske visine, čistog vazduha, mešavine mediteranske i kontinentalne klime, više od 2.000 sunčanih sati godišnje. Prošle godine smo imali 12 ekipa na pripremama, koje su trenirale na našem stadionu u čiju smo rekonstrukciju uložili 50.000 EUR, ove godine očekujemo 16 ekipa – naveo je sagovornik "eKapije" i dodao da su se na investiciju odluičili zato što su prepoznali evidentni problem nedostatka kvalitetnih terena i adekvatnih smeštajnih kapaciteta.


Kada sportski centar bude izgrađen, kako kaže naš sagovornik, biće jedan od retkih u regionu, koji će moći da tokom cele godine ugosti razne ekipe.

Govoreći o prednostima, on je naglasio da tereni sa veštačkom travom nisu ogranileni vremenskim prilikama, niti godišnjem dobu, ali i broj terena moćiće da zadovolji potrebe treninga.

"Trofej Palisad 2009. Zlatibor"

Nenad Vukašinović najavio je za "eKapiju" i međunarodn fudbalski turnir "Trofej Palisad 2009.", koji već važi za najjače takmičenje u regionu. Organizator turnira, koji traje od 25. do 28. juna je hotel "Palisad" uz podršku Turističke organizacije Zlatibor.

Učesnici turnira "Trofej Palisad ’09. - Zlatibor" su FK "Makedonija" Đorče Petrov, prvak Makedonije za ’08/’09.god. i učesnik kvalifikacija za Ligu šampiona, FK "Sutjeska" iz Nikšića, trećeplasirana ekipa u Prvenstvu Crne Gore za ’08/’09. i učesnik kvalifikacija za Ligu Evrope, FK "Budućnost" iz Podgorice, drugoplasirana ekipa prvenstva Crne Gore’08/’09.godini i prvak Crne Gore u ’07./’98.godini, učesnik kvalifikacija za Ligu Evrope, FK "Jagodina", član "Jelen super Lige Srbije", FK "Modriča-Maxima", član "Premijer Lige BiH" i prvak BiH u ’07/’08.god i FK "Sevojno" iz Užica, finalista Kupa Srbije.

Vukašinović je naglasio da je ovo prvi turnir i da nameravaju da to postane tradicija.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.