NavMenu

Počela gradnja Stop Shop retail parka u Sremskoj Mitrovici - Vrednost investicije 9 mil EUR, otvaranje u avgustu 2019.

Izvor: eKapija Nedelja, 03.03.2019. 19:31
Komentari
Podeli
Austrijska kompanija IMMOFINANZ počela je u petak, 1. marta, gradnju desetog Stop Shop objekta u Srbiji, svečanim polaganjem kamena temeljca u Sremskoj Mitrovici.

Menadžer operacija kompanije IMMOFINANZ za Srbiju Joško Piteša i gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader označili su početak radova na retail parku koji će se prostirati na 7.000 m2 i imati 300 parking mesta.

Otvaranje objekta planirano je u avgustu ove godine.

Investicija je vredna oko 9 mil EUR, a na izgradnji objekta je angažovan Konstruktor Konsalting, kao i lokalne firme.

Prema rečima Joška Piteše, u Sremskoj Mitrovici će biti između 15 i 20 domaćih i internacionalnih brendova, a mnogi zakupci su već potpisali ugovore. Ovde bi trebalo da bude zaposleno 100-150 ljudi.

- Sremska Mitrovica se idealno uklopila u našu sliku razvoja u Srbiji, jer u ovom regionu nije postojalo ništa slično. Ljudi iz lokalne samouprave su prepoznali našu nameru i želju za daljim širenjem i mi smo se rado odazvali i uložili ovde. Očekujemo dobre rezultate - rekao je Joško Piteša i podsetio da Stop Shop portfolio obuhvata 80 ritejl parkova u devet zemalja.


Prema njegovim rečima, tri retail parka koje je IMMOFINANZ kupio u Srbiji krajem 2018. biće do kraja prvog kvartala 2019. rebrendirani, u skladu sa standardima Stop Shopa.

- Nastavljamo dalje sa ekspanzijom i nadamo se da ćemo imati još novih akvizicija u Srbiji - najavio je Piteša.

M. A.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.