NavMenu

Projektomontaža ugovorila izvođenje kompletnih instalacija na objektu VIG PLAZA u bloku 11a na Novom Beogradu.

Izvor: eKapija Ponedeljak, 25.05.2009. 13:15
Komentari
Podeli

Projektomontaža je započela izvođenje termotehničkih, elektro i instalacija vodovoda i kanalizacije na objektu VIG PLAZA u novobeogradskom bloku 11. Vrednost ugovorenih radova sa Imperial gradnjom iznosi 7.978.000 €. Planirani rok završetka radova je decembar 2009. Partner Projektomontaže na ovom poslu je preduzeće Traco-invest koje izvodi radove na delu termotehničkih i ViK instalacija.

PLAZA je osmišljena da sa nivoom planirane opreme i kvalitetom poslovnog prostora bude jedan od najmodernijih objekata u širem regionu. Objekat sadrži dve podzemne etaže (garaže i tehničke prostorije), prizemlje sa galerijom, osam spratova, povučenu i tehničku etažu. Bruto površina nadzemnih etaža je oko 16 460 m2, podzemnih etaža oko 5 360 m2, tako da je ukupna bruto površina oko 21 820 m2. Objekat VIG PLAZA je projektovan za potrebe kompanije WIENER STÄDTISCHE kao kupca objekta i većinskog korisnika, a ekskluzivni posrednik i uzdavanju poslovnog prostora je Speigelfeld International Beograd.

Izrada objekta je bazirana na najsavremenijim tehnologijama izgradje, što podrazumeva visok kvalitet radova i poštovanje rokova. Sve predvidjene instalacije su u skladu sa važećim trendovima i kvalitetom visoke klase poslovnih prostora. Zgrada će biti potpuno automatizovana, kako u bezbednosnom tako i u smislu komfora, eksploatacije i kontrole utroška energije (pametna zgrada). Osim konvencionalnih napajanja energijom planirano je i korišćenje geotermalne energije kao obnovljivog dopunskog izvora, što je u skladu sa svetskim tendencijama i time ovaj objekat svrstava u pionirske projekte kod nas.

Projektomontaža će na ovom objektu koristiti materijale najpoznatijih svetskih proizvođača, pa će tako, npr. za izolaciju vazdušnih i klima kanala ugraditi 5000 m2 URSA tehničkog filca od mineralne vune.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.02.2024.  |  Građevina

U Gornjem Milanovcu u planu gradnja Srpsko-vikinškog avantura parka za decu

Gornji Milanovac bi mogao da dobije atrakciju namenjenu najmlađima, shodno urbanističkom projektu koji je bio na javnom uvidu pred kraj januara. Naime, razmatra se gradnja Srpsko-vikinškog avantura parka za decu, neposredno uz Kuću srpsko-norveškog prijateljstva (restoran Norveška kuća). Planira se opremanje sadržajima za rekreaciju i igru dece: "zip line", viseći mostovi, penjalice i ostali sadržaji za aktivni boravak dece.

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.