NavMenu

Međunarodni sajam i konferencija o nekretninama REBEC od 22. do 24. juna u Beogradu

Izvor: eKapija Četvrtak, 21.05.2009. 14:38
Komentari
Podeli

Jovan JovanovićJovan Jovanović

U Beogradu će od 22. do 24. juna po drugi put biti održan Međunarodni sajam i konferencija o nekretninama REBEC (Real Estate Belgrade Exhibition & Conference), najavili su danas (21. maj 2009. godine) organizatori.

- REBEC će omogućiti kompletan uvid u tržište nekretnina u Srbiji, kao i povezivanje domaćih kompanija u tom biznisu sa vodećim međunarodnim stručnjacima i investitorima - rekao je na konferenciji za novinare Aleksandar Opsenica, direktor REBEC.

Prema njegovim rečima, očekuje se učešće oko 40 predavača, kao i oko 30 izlagača iz zemlje i inostranstva.

- U sajamskom delu biće organizovano četiri panela - jedan je o stanogradnji kao najinteresantnijem tržištu u Srbiji, drugi je o facility menadžmentu, treće o maloprodaji, a na četvrtom panelu, koji će se održati 24. juna, sa "eKapijom" ćemo predstaviti retrospektivu investicija i investicionoh ideja, onih koje su obeležile prethodnu godinu - rekao je Opsenica.

Aleksandar OpsenicaAleksandar Opsenica

On je najavio i teme o kojima će se govoriti u konferencijskom delu REBEC-a.

- Posebno će biti naglašena hotelska industrija, koja je, definitivno, nedovoljno razvijena u Srbiji, biće reči o project menadžmentu, kao nedostajućoj karici podrške investitorima, o urbanizmu, finansiranju, o javno-privatnim partnerstvima, kao i o kancelarijskom prostoru u Beogradu i pravnim perspektivama - najavio je direktor REBEC.

Na molbu novinara da oceni stanje u oblasti nekretnina u Srbiji, direktor kompanije "King Sturge" Srđan Vujičić je rekao da će se cene nekretnina u zemlji definitivno i dalje smanjivati, ali je istakao da je nezahvalno, gotovo nemoguće, proceniti za koliko procenata.

On je dodao da ne očekuje drastičan pad cena nekretnina, ali je naveo da će na njihovu cenu uticati i najava uvođenja poreza na imovinu.

Jovan JovanovićJovan Jovanović
(Srđan Vujičić)

- Primećuje se veći pad cene stanova nego što je najavljeno, cene su snižene čak za 20%, u nekim delovima Beograda i više. Smanjenje cena kancelarijskog prostora je za oko 10% za prostor A klase, a tržnih centara u manjim gradovima Srbije za 30 do 40%. Pad cene zemljišta za industrijsko-logističke centre nije merljiv, jer su vlasnici predstavnici krupnog kapitala i njima se sada ne žuri da to zemljište prodaju - rekao je Jovan Jovanović, direktor kompanije "Danos".

Na konferenciji je rečeno da srpskom tržištu nedostaju sve vrste nekretnina i naglašeno da je samo Beogradu potrebno oko 70.000 stanova i jedan hotel, kao što je "Hyatt" - ali godišnje.

Jovan JovanovićJovan Jovanović

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.