NavMenu

CBS International ocenjuje 2018. godinu kao rekordnu na tržištu nekretnina - Beograd dobija milioniti kvadrat kancelarijskog prostora 2020.

Izvor: eKapija Sreda, 28.11.2018. 16:04
Komentari
Podeli
Sa predstavljanja trendova na tržištu nekretnina u BeograduSa predstavljanja trendova na tržištu nekretnina u Beogradu
Vodeća konsultantska kuća za nekretnine CBS International, deo Cushman&Wakefield grupe, privodi kraju 2018. godinu sa pozitivnom ocenom trendova kretanja tržišta nekretnina i u narednom periodu. Prema njihovoj oceni, trenutni broj gradilišta u Beogradu je značajno veći u odnosu na prethodnih pet godina, pa aktuelnu godinu po realizaciji najavljenih investicija označavaju kao izuzetno dobru. Tako će za dve godine, kada budu završeni projekti započeti u 2018. godini, Beograd dobiti svoj milioniti kvadrat novoizgrađenog modernog kancelarijskog prostora. U ukupnom broju transakcija koje su realizovale agencije, CBS International učestvovao je sa 65%.

Direktor CBS International za Srbiju, Goran Živković, rekao je u susretu sa novinarima da bi do kraja godine u Beogradu trebalo da bude prometovano 100.000 m2 poslovnog prostora, i da je to "rekord u modernoj istoriji Beograda".

- Tržište nekretnina u Beogradu izgleda jako dobro i beleži trend rasta od 2015. godine - naveo je Živković.

Isto kao u segmentu poslovnog, dvostruki rast u odnosu na trenutnu ponudu očekuje se i u sektoru maloprodajnog prostora, budući da će glavni grad u naredne dve godine dobiti tri nova tržna centra koja će omogućiti širenje već prisutnih, kao i dolazak drugih brendova. Kada je reč o segmentu stambenih nekretnina i dalje je dominantna tri puta veća tražnja od ponude, zbog čega sve nove objekte prati veliko interesovanje tržišta, a CBS International je tokom poslednje tri godine u ovom segmentu ostvario prodaju stanova u vrednosti od 100 mil EUR.

- Pored poslovnog, maloprodajnog i stambenog prostora, veliki potencijal postoji i u sektoru industrije, odnosno industrijskih hala, pa sa dolaskom novih investitora i brendova očekujemo i povećanu tražnju za magacinskim prostorom - istakao je Dragan Radulović, regionalni direktor CBS International.


Oslanjajući se na dobra iskustva brojnih internacionalnih investitora, velike svetske kompanije sve češće biraju upravo Srbiju za svoje poslovanje u SEE regionu, a kako ocenjuju stručnjaci CBS International, takav trend nastaviće se i u narednim godinama, te je za očekivati da će Beograd za kratko vreme ponudom i kvalitetom gradnje moći da konkuriše naprednim prestonicama u našem okruženju poput Budimpešte, Bratislave i Beča koje su znatno pre nas doživele transformaciju tržišta nekretnina.

- Očekujemo da će broj prodatih stanova do kraja 2018. premašiti rezultat ostvaren prošle godine, s obzirom na to da je već u prvoj polovini godine prodato više od 8.000 stambenih jedinica - rekla je Mina Kalezić, direktorka marketinga i prodaje CBS International.

CBS International će u poređenju sa istim periodom 2017. godine ostvariti rast prihoda od 10%, zahvaljujući portfoliju od preko 1.500 domaćih i internacionalnih klijenata. Na pragu 12. godine poslovanja, ova kompanija posluje i na teritoriji Makedonije i Crne Gore.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.