Izvor: eKapija | Četvrtak, 15.11.2018.| 12:03
Izdvojite članak Odštampajte vest

VIVO Living PARK Jagodina - Savremeni standardi stanovanja u srcu Pomoravlja (FOTO)

VIVO Living PARK najnoviji je projekat porodice Andrić koja iza sebe ima uspešne projekte kao što su VIVO Shopping PARK i kafe restoran VIVO CR. Smešten u srcu Pomoravlja, tačnije u turističkom centru Jagodine, ovaj stambeni kompleks obećava svaki komfor i udobnost svojim budućim stanarima.

Pod vođstvom mr Pavla Andrića, inženjera mašinstva, tim inženjera mašinstva i arhitekture na čelu sa Ilijom Andrićem i glavnim projektantom Vukom Andrićem, izradio je projekat sa ciljem da po svim parametrima ispunjava sve svetske standarde gradnje.


Kvalitet i komfor pre svega

Vuk Andrić, glavni projektant VIVO living PARK-a, kaže za eKapiju da je osnovna ideja projekta vrednog 5 mil EUR bila da se građanima Jagodine pruži stambeni kompleks najkvalitetnije izgradnje.

- Ideja za projekat VIVO living PARK-a je nastala u istom trenutku kada i ideja za projekat VIVO shopping PARK-a, sa tim da je projekat VIVO living PARK-a do sada imao niz iteracija i optimizacija prostornih organizacija stanova, cene i kvaliteta izgradnje, a sve u cilju da građanima pružimo, kako najkvalitetniju izgradnju u ovom trenutku na tržištu Jagodine, tako i samog života u kompleksu koji će imati vrhunske parametre održavanja po uzoru na VIVO shopping PARK. Smatarmo da je lokacija VIVO living PARK-a idealna za objekat ovakve vrste zbog okruženja u kojem se nalazi i nastojali smo da isprojektujemo kompleks koji će se istaći po kvalitetu. Tržišna vrednost budućeg kompleksa VIVO living PARK iznosi blizu 5 mil EUR - ističe Andrić.

Stambeni kompleks sastoji se od tri lamele i ukupno 77 stanova, površine od 33 m2 do 235 m2. Prema rečima Vuka Andrića, projektovan je po svetskim standardima gradnje.

- U VIVO living PARK-u zastupljeni su stanovi skoro svih uobičajenih struktura, tako da su projektovani dvosobni, trosobni, četvorosobni i jedan petosoban stan. Cilj je bio da svaki stan bude pre svega maksimalno funkcionalan i smatramo da smo to uspeli da postignemo dobrom organizacijom prostora. Napomenuli bismo i penthaus stanove velikih kvadratura, sa malo komfornijom organizacijom prostora - ističe Andrić za eKapiju.

Kako kaže, ono po čemu se ovaj projekat razlikuje od konkurencije u Pomoravlju jeste kvalitet materijala i opreme.

- Zgrade će biti zidane klima blokovima debljine 20 cm, dok će izolacija biti grafitni stiropor debljine 12cm na zidovima i 25 cm na krovu. Na zidovima između stanova kao i na međuspratnim pločama će biti postavljena dodatna zvučna izolacija. Iako su prvobitno projektovani PVC prozori, odlučili smo se da ugradimo prozore i balkonska vrata sa aluminijumskim profilima visokog kvaliteta sa, troslojnim paketom niskoemisionih stakala. Svi prozori i balkonska vrata će sadržati i aluminijumske roletne i komarnike. Hrastov parket, moderna sobna vrata kao i moderna i kvalitetna keramika i sanitarije su sastavni deo našeg kompleksa. Pomenuli bismo i najmodernije liftove proizvođača Otis.

Budućim stanarima na raspolaganju će biti i 84 parking mesta, od kojih će 24 biti natkrivena modernim nadstrešnicama. Sva parking mesta biće obezbeđena video nadzorom.


Briga i o zaštiti životne sredine

Prilikom izgradnje stambenog kompleksa investitori su vodili računa i očuvanju životne sredine, pa su projektovanjem kompleksa želeli da postignu B klasu energetske efikasnosti.

- Mogu da kažem da smo u tome i uspeli. Osim same organizacije prostora i upotrebljenih materijala, tome je znatno doprinela i činjenica da će se objekat grejati i hladiti pomoću toplotnih pumpi (vazduh-vazduh). Na ovaj način, budući stanari će imati najsavremenije i ujedno najpovoljnije grejanje i hlađenje. Efekat toplotne pumpe obezbeđuje, zavisno od radnih uslova, čak i oko sedam puta manji utrošak električne energije od dobijene toplotne energije, dok je za hlađenje utrošak električne energije manji i do 10 puta u odnosu na dobijenu energiju za hlađenje.

Iako je planirano da izgradnja VIVO living PARK-a bude gotova do kraja 2019. godine, već sada vlada veliko interesovanje za kupovinu stanova, kažu investitori.

- Za sada vršimo rezervacije stanova, ne i konkretnu prodaju. Prodaja će krenuti sa početkom izgradnje kompleksa. Postoji veliko interesovanje kupaca i trenutno je rezervisano oko dvadesetak stanova, dok smo u pregovorima za još desetak. Upite za stanove dobijamo gotovo svakodnevno - kaže Andrić.

Već su formirane i cene stanova, koje se razlikuju u zavisnosti od toga u kojoj lameli se nalazi stan, kakve je orijentacije i na kom je spratu. Kako za naš portal kaže Vuk Andrić, brojne su pogodnosti zbog kojih bi građani trebalo da se odluče da upravo VIVA living PARK postane njihov budući dom.

- Pored jedinstvene lokacije, kvaliteta samog projekta, materijala i opreme i obezbeđenih parking mesta, izdvojili bismo još nekoliko pogodnosti. Naime, stambeni kompleks će sadržati unutrašnje dvorište koje će zapravo biti mini park sa zelenilom, klupama za sedenje i dečjim igralištem, a sve po uzoru na postojeće zelenilo i igralište u okviru VIVO shopping PARK-a. Briga o zelenilu, higijeni, bezbednosti (video nadzori fizički prisutni pripadnici obezbeđenja 24/7) i tehničkom održavanju će biti identična kao u VIVO shopping PARK-u, a u kvalitet svega navedenog je svako ko je imao prilike da poseti taj šoping centar mogao da se uveri i lično. ...ULOGUJTE SE ZA OSTATAK TEKSTA
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.