Izvor: eKapija | Petak, 03.04.2009.| 14:08
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kako će u budućnosti izgledati garaža "Zeleni venac" u Beogradu ?

(Foto: b)

U Ulici Kraljice Natalije br. 9-13 nalazi se višeetažni parking prostor „Zeleni venac".

Ova lokacija ispod Terazijske terase i nove zgrade B2, u centralnoj gradskoj zoni, je jedna od najatraktivnijih prostora grada.

Po svojoj strukturi garaža je kapaciteta 316 parking mesta, izgrađena na 12 polunivoa, ukupne površine 7930m2. Garaža ima jedan saobraćajni prilaz.

Atraktivnost lokacije i finansijska opravdanost nude mogućnost dogradnje garaže u svrhu organizovanja parkiranja, poslovnog prostora i različitih sadržaja.

(Foto: b)

Upravni odbor JKP „Parking servis” doneo je odluku o pokretanju postupka za nadogradnju garaže kod nadležnih državnih organa.

Nakon konkursa za Idejno rešenje nadogradnje garažnog i dogradnje poslovnog prostora, koji je 08.04.2006. godine raspisan u saradnji sa Društvom arhitekata Beograda, žiri je od prispelih radova jednoglasno odabrao rad sa autorskom šifrom „65651”, autorskog tima arhitekata Anje Ivane Milić, Đorđa Nedeljkovića i Aleksandra Nedeljkovića.

Izabranim rešenjem dobijeno je dodatnih 50 parking mesta i 1320m2 poslovnog prostora.

Dogradnjom garaže dobiće se potpuno nov izgled objekta uz glavnu ulicu i uklapanje sa novoizgrađenim poslovnim objektom na Terazijskoj terasi.

(Foto: b)
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.