NavMenu

MPC Properties počeo gradnju Navigator Business Centra 2 - Investicija vredna 45 mil EUR, otvaranje u prvom kvartalu 2020.

Izvor: eKapija Ponedeljak, 08.10.2018. 12:26
Komentari
Podeli
Budući izgled Navigator Business Centra 2Budući izgled Navigator Business Centra 2
Kompanija MPC Properties počela je 20. septembra realizaciju još jednog važnog projekta. Na Novom Beogradu je svečano položen kamen temeljac na mestu izgradnje Navigator Business Centra 2, novog poslovnog objekta klase A. Vrednost investicije procenjuje se na više od 45 mil EUR, a otvaranje objekta planirano je za prvi kvartal 2020. godine.

Lociran u središtu poslovnog dela grada, uz odličnu povezanost sa ključnim gradskim lokacijama i na samo 15 minuta od aerodroma Nikola Tesla, Navigator Business Centar 2 prostiraće se na ukupnoj površini od 50.000 kvadratnih metara, od kojih će 27.000 biti namenjeno izdavanju. Naziv objekta ukazuje da je reč o drugoj fazi postojećeg poslovnog kompleksa, Navigator Business Centra, koji već predstavlja atraktivnu biznis destinaciju u gradu i koji se već izdvojio svojom lokacijom, autentičnom arhitekturom i modernim konceptom.

Navigator Business Centar 2 je moderna i održiva poslovna zgrada A klase, koja se sastoji od podzemne garaže na tri nivoa kapaciteta 500 parking mesta, prizemlja i 8 spratova, a projektovana je i gradi se u skladu sa LEED standardima zelene gradnje.

- Tržište nekretnina u Srbiji predstavlja veliki potencijal za razvoj čitavog regiona, a mi kao najveći investitor i vodeća kompanija za razvoj nekretnina u ovom delu Evrope vrlo dobro to prepoznajemo. Procenili smo da je upravo sada idealan trenutak za nove objekte i ovom investicijom odgovaramo na zahteve tržišta i zakupaca za poslovnim objektom koji može da odgovori na sve izazove i potrebe savremenog poslovanja - rekao je Ingo Nissen, direktor MPC Properties.

On je istakao da je strategija ove kompanije da gradi kvalitetne i održive objekte u skladu sa principima zelene gradnje.

- Prva faza Navigator Business Centra je već dobila LEED Gold sertifikat i primenjeni koncept je dao konkretne rezultate u vidu nižih operativnih troškova. Izgradnja druge faze samo će dodatno upotpuniti i sadržajno obogatiti ovu poslovnu zonu. Moram da se zahvalim i gradskoj upravi na izuzetnoj saradnji tokom realizacije ovog projekta, kao i na brzini dobijanja svih potrebnih dozvola - naveo je Nissen.


Navigator Business Centar 2 predstavlja još jednu važnu investiciju u portfoliju kompanije MPC Properties, pored UŠĆE Shopping Centra, Mercator Centra Beograd, Ušće Tower I i II poslovnih centara, Navigator Business Centra, kao i drugih poslovnih i komercijalnih objekata, građenih po najvišim svetskim standardima.

Novim poslovnim objektom upravljaće kompanija Confluence Property Management.

Kompletan sadržaj biltena Nekretnine i enterijer - Rast tržišta donosi nove poslovne šanse pročitajte OVDE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Finansije

Priboj traži investitora za proizvodni pogon vredan 6 mil EUR - Na prodaju parcele u Slobodnoj zoni površine 7.082 m2

Opština Priboj raspisala je javni oglas za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta površine 7.082 m2, u svojini Industrijskih parkova doo Priboj. U pitanju su sve katastarske parcele čija početna cena iznosi približno 15,6 miliona dinara, a nalaze se u okviru Slobodne zone Priboj. Investitor se obavezuje da na kupljenom zemljištu u narednoj godini izgradi proizvodni pogon površine najmanje 5.000 metara kvadratnih, zaposli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.