NavMenu

Više od 1.200 novih radnih mesta - otvaranje tržnog centra "Ušće" zakazano za 31. mart

Izvor: Danas Sreda, 18.03.2009. 19:00
Komentari
Podeli

Tržni centar "Ušće" na Novom Beogradu, u koji je uloženo 150 mil EUR, biće otvoren 31. marta, najavili su predstavnici kompanije "MPC Properties". Izvršni direktor "MPC Properties" Robert Švajcer kazao je novinarima da će u centru, površine oko 130.000 m2, biti otvoreno 1.200 novih radnih mesta.

Novi tržni centar imaće 143 prodajna objekta, supermarket, restorane brze hrane, multipleks bioskop sa 11 sala, kuglanu i igraonice, koji će se prostirati na četiri nivoa, naveli su u kompaniji i dodali da će posetioci moći da koriste i garažu sa 1.300 parking mesta.

Švajcer je kazao da su svi lokali u trenutno najvećem tržnom cetru u Srbiji iznajmljeni i da će oko jedne trećine zakupaca doneti nove brendove na srpsko tržište.

Izgradnju tržnog centra, naveo je, finansirale su EFG Eurobanka, Nacionalna banka Grčke, Piraeus i UniCredit banka, a prodajnim prostorom će upravljati nemačka kompanija ECE. Kako je rečeno na konferenciji za novinare, projekat uređenja enterijera, spoljašnosti i prostora oko centra uradio je arhitektonski studio "Chapman Taylor", a u fasadu su ugrađeni elementi od cinka i titanijuma.

Švajcer je kazao i da će nakon završetka tržnog centra početi izrada studije izvodljivosti za izgradnju kula bliznakinja postojeće poslovne zgrade od 25 spratova u okviru poslovnog kompleksa "Ušće".

- Izgradnja neće početi pre 2010. godine - kazao je on.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.