NavMenu

U Zemunu kod Nove Galenike niče mešoviti gradski centar sa novom saobraćajnom i komunalnom infrastrukturom

Izvor: eKapija Četvrtak, 06.09.2018. 15:21
Komentari
Podeli
(Foto: Stefan Ml/shutterstock)
Područje na delu teritorije opštine Zemun, između Batajničkog druma, saobraćajnice T-6, Novog novosadskog puta i saobraćajnice T-7 uskoro bi moglo da dobije potpuuno novi izgled. Planirano je formiranje mešovitog gradskog centra sa komercijalnim sadržajima, uz koje će ići i nove saobraćajnice i biciklistička staza.

Ovo je predviđeno nacrom plana detaljne regulacije ovog područja između: autoputa Beograd – Novi Sad saobraćajnice T6, Ulice cara Dušana i naselja Nova Galenika, koji je na javnom uvidu do 3. oktobra 2018. godine, svakog radnog dana od 9 do 18 časova.

Predloženim planskim rešenjima date su površine javnih namena, kao što su mreža saobraćajnica sa infrastrukturom, terminus javnog prevoza i pored njega površina za zelenu pijacu, kao i merno-regulaciona stanica distributivnog gasovoda.

Osim predviđene izgradnje blizu deset novih saobraćajnica, pešačke i biciklističke staze, planira se izgradnja novih cevovoda i izmeštanje postojećeg cevovoda prečnika jedan metar, dok će svi cevovodi manjeg prečnika biti ukinuti i zamenjeni minimalnim prečnikom od 150 mm. Na području plana nema izgrađene kanalizacije upotrebljenih voda, tako da se predviđa izgradnja kanalizacije upotrebljenih voda minimalnog prečnika 250 mm, koja će se priključiti na postojeće recipijente u Novom novosadskom putu i Batajničkom drumu. Postojeća atmosferska kanalizacija biće rekonstruisana i izgrađeni novi kolektori za prikupljanje vode sa kolovoza.


Naručilac plana je Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograd, a obrađivač Urbanistički zavod Beograda. Cilj izrade Plana je definisanje zemljišta javne i ostale namene, pravila uređenja i građenja, saobraćajno i infrastrukturno opremanje prostora i definisanje kapaciteta izgradnje u skladu sa mogućnostima prostora, planskim i infrastrukturnim uslovljenostima i investicionim potencijalima.




Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.