Izvor: Radio 021 | Četvrtak, 30.08.2018.| 13:10
Izdvojite članak Odštampajte vest

Umesto tržnog centra, stambene zgrade na mestu nekadašnjeg Rasadnika u Novom Sadu - Dozvoljena gradnja do sedam spratova

Ilustracija (Foto: GoodStudio/shutterstock)
Tri godine od donošenja prvobitnog, izmenjen je urbanistički plan za prostor gde je bio nekadašnji Rasadnik Gradskog zelenila na Futoškom putu, pa će se tu umesto planiranog tržnog centra graditi stambeni blokovi do sedam spratova.

Naime, na rani javni uvid su stavljene izmene regulacionog plana nekadašnjeg rasadnika, koji pokazuje da se na tom mestu umesto tržnog centra planira gradnja dva manja poslovna objekta, s tim da je jednu parcelu još prošle godine kupio Lidl, zatim dva stambena bloka visine do sedam spratova, vrtić i osnovna škola, te ozelenjeni trg.

U bloku Novog naselja koji se nadovezuje na ulicu Momčila Tapavice ostaće izgradnja stambenih zgrada, sa visinom do osam spratova i sportskim parkom.

Zbog čega je promenjen dosadašnji plan nije poznato, jer u predlogu odluke nema objašnjenja. Prethodno je bilo pokušaja da se proda parcela za tržni centar od skoro 40.000 kvadrata po ceni od 700 miliona dinara, ali se niko nije javio na oglas, koji se i danas može pronaći na sajtu Uprave za građevisnsko zemljište.

Lokalna vlast je prema prvobitnom planu prostor Rasadnika namenila za poslovne sadržaje, pa je zbog toga smanjen procenat zelenila sa 25% na 15% na predlog kompanija Lidl Srbija i Balcans Real Estate, obe iz Beograda.

Ipak, iako je plan promenjen i predviđa prvenstveno stambeni, a ne poslovni kompleks, nije značajnije povećan procenat zelenila.

Plan se na ranom javnom uvidu nalazi do 6. septembra i može se pogledati u Mesnoj zajednici Gavrilo Princip na Bulevaru Jovana Dučića 3 i na sajtu Urbanizma.

Prigovori se mogu podneti Upravi za urbanizam u Radničkoj 2.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.