NavMenu

Užice dobija novi tržni centar na proleće 2019. - RC Europe RSB planira izgradnju ritejl parkova i u Obrenovcu, Rumi i Vršcu (FOTO)

Izvor: eKapija Četvrtak, 16.08.2018. 14:19
Komentari
Podeli
Budući izgled objekta u UžicuBudući izgled objekta u Užicu
Posle otvaranja tržnog centra Nest retail park u Kraljevu u decembru 2017, čijim poslovanjem je kompanija RC Europe RSB zadovoljna i u kojem je trenutno procenat zauzetosti objekta 100%, ovaj investitor nastavlja svoja ulaganja u Srbiji. Kako su potvrdili za naš portal, u planu je izgradnja objekata u Užicu, Obrenovcu, Vršcu i Rumi.

Prvi od njih biće otvoren u Zapadnoj Srbiji, a Užičani će novi tržni centar dobiti preko puta Lidla, i to već u aprilu 2019. za kada je najavljeno otvaranje.

Kako za eKapiju pojašnjavaju u RC Europe, u planu je izgradnja objekta površine 6.600 m2, ukupne vrednosti 6 mil EUR. Građevinska dozvola za ovaj projekat dobijena je u julu ove godine, a kako ističu, u procesu su finalne faze tendera za generalnog izvođača radova.

- Imamo izabrane 3 građevinske firme za izgradnju tržnog centra u Užicu, od kojih ćemo izabrati jednu. Za nekoliko dana završavamo i Projekat za izvođenje na čemu sarađujemo sa firmom Arhimis, a koja će i dalje raditi na ovom projektu - rekli su nam u RC Europe RSB.

U kompaniji dodaju da su zadovoljni potražnjom u Užicu, i da pored brendova koji su već zakupci u Kraljevu, očekuju i nove – DexyCo i WinWin Electro.

Tokom 2019. očekuje se i otvaranje tržnog centra u Obrenovcu.

Budući izgled objekta u Obrenovcu (Foto: RC Europe)Budući izgled objekta u Obrenovcu
Tender za izvođače radova će, navode za naš portal, biti raspisan čim dobiju građevinsku dozvolu koju očekuju na jesen, a početak gradnje planira se za kraj 2018. ili početak 2019. godine.

Ovim projektom, čija je vrednost za prvu fazu 8,3 mil EUR, predviđena je gradnja objekta površine 12.700m2.
Kompanija u toku naredne godine očekuje i realizaciju projekta u Rumi, gde je u planu izgradnja tržnog centra u tri faze, u blizini centra grada, površine 10.000 m2, a kompanija će u ovaj projekat uložiti 6 mil EUR.

NEST tržni centar dobiće i Vrščani. U ovom gradu, kažu iz kompanije, u potpunosti je spreman projekat za objekat preko puta LIDL-a sa građevinskom dozvolom, gde je prvom fazom predviđena gradnja 3.000 m2 vrednosti 2,5 mil EUR.

Ovaj projekat će ipak sačekati neko vreme, tj. 2020. za kada se planira početak gradnje. Razlozi za to su, kako navode, dolazak novih brendova u Srbiju ali i otvaranje Lidla, planiranog za novembar 2018. nakon čega će RC Europe raspisati tender.

- Na osnovu našeg iskustva iz Češke i Rumunije očekujemo veliku popularnost Lidla i u Srbiji sa velikim brojem kupaca. Pozicija pored Lidla, Nove veletržnice i u blizini centra će doprineti da ovo mesto postane atraktivna lokacija za stanovnike Vršca i naše buduće zakupce - kažu iz kompanije.

Podsetimo, među zakupcima u TC NEST retail park u Kraljevu su Delhaize / MAXI, LC Waikiki, Deichmann, INTERSPORT, Takko, DM Drogerie, Koton, NEFA Furniture i Studio Moderna, a u kompaniji RC Europe RSB najavljuju da će sa ovim brendovima biti nastavljena saradnja i na ostalim projektima.

S. PETROVIĆ

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Vesti

Kako "očistiti" vazduh u glavnom gradu - Može li Beograd da sledi primer Varšave

Da se Beograd, zajedno sa Sarajevom, Skopljem i još nekim gradovima Zapadnog Balkana često nalazi na vrhu liste po aerozagađenju to više nije nikakva novost - Beograd je čas prvi, čas treći, čas 17. na ovoj listi, ali da je u prvih 20 gradova sveta često, to znaju svi koji redovnije prate Air quality izveštaje. Međutim, i jedan od gradova u Evropskoj uniji je takođe do ove sezone jesen/zima često bio u vrhu ove liste, ali nakon

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.