Izvor: eKapija | Sreda, 04.03.2009.| 13:11
Izdvojite članak Odštampajte vest

TOP 10 – investicije u TRGOVINSKE CENTRE koje su izazavale najveće interesovanje korisnika eKapije u 2008.godini

EKapija investicioni tim je nedavno uradio analizu i formirao rang listu investicija i investicionih ideja koje su izazvale najveće interesovanje/čitanost kod korisnika eKapije u 2008. godini. Rezultati su veoma interesantni, ima i dosta iznenađenja, tako da smo upravo zbog toga odlučili da ove informacije podelimo sa Vama.

Projekti su podeljeni u 10 kategorija, a ovog puta Vam predstavljamo prvih deset u kategoriji TRGOVINSKIH CENTARA.

Prvorangirana investicija je projekat internacionalne grupacije Plaza centers, koja realizuje Plaza centre u Kragujevcu i Beogradu. Projekat u Kragujevcu je u fazi ubrzane realizacije, a pripremaju se i dve lokacije u Beogradu, jedna u Višnjici i druga na jednoj od najatraktivnijih lokacija u Srbiji, na mestu bivšeg Saveznog SUP-a, u ulici Kneza MIloša.

U nedeljama se broje dani do otvaranja drugorangiranog projekta, shopping mall-a Ušće, koje priprema MPC Holding/MPC Properties. Beograd je dobio Delta City, sada stiže još veći centar Ušće, trka je uveliko otvorena …

Treće i četvrto mesto dele dva projekta koja su u fazi razrade, kupovine zemljišta, izrade tehničke dokumentacije ili pripreme lokacije, a to su Šoping naselje “Brdo” u Beogradu, kod Orlovačke petlje i Trgovinski centar na Ada Huji u Beogradu. “Brdo” se zahuktava, orlovačka petlja je postala “zlatna” lokacija otvaranjem dela okretnice oko Beograda, a investicija na Ada huji će predstavljati pravi biser ponuda na investitorski novonaglašenoj, dunavskoj strani Beograda.

Verano grupa je predstavljena kao glavni akter “Brda”, a svojom drugom investicijom u oživljavanje Robnih kuća Beograd, kojom će se staviti tačka na višegodišnju agoniju ovog, nekada velikog trgovinskog lanca, - izazavana je dužna pažnja eKapija korisnika, pa smo tako dobili i peto mesto na rang listi TOP 10.

Slede investicije Tuša, Merkura, shopping centra Preševo, Peveca, Lesnine/Alesandra, Azzaro centra…

Pogledajte zato kompletan TOP 10 i uporedite koliko se ova rang lista slaže sa nekim Vašim razmišljanjima, ocenama i procenama.

Da li ste videli ko je pobedio u kategoriji STAMBENOG I POSLOVNOG PROSTORA, a ko u kategoriji TURIZMA, SPORTA, ZABAVE I REKREACIJE ?

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.