NavMenu

TOP 20 – investicije u oblasti TURIZMA, ZABAVE, SPORTA I REKREACIJE koje su izazavale najveće interesovanje korisnika eKapije u 2008.godini

Izvor: eKapija Sreda, 25.02.2009. 14:51
Komentari
Podeli

EKapija inveticioni tim je nedavno uradio analizu i formirao rang listu investicija i investicionih ideja koje su izazvale najveće interesovanje/čitanost kod korisnika eKapije u 2008. godini. Rezultati su veoma interesantni, ima i dosta iznenađenja, tako da smo upravo zbog toga odlučili da ove informacije podelimo sa Vama.

Projekti su podeljeni u 10 kategorija, a ovog puta Vam predstavljamo prvih dvadeset u kategoriji TURIZMA, ZABAVE, SPORTA I REKREACIJE.

Prva tri mesta zauzimaju investije koje su se “pomerile” iz faze ideje, ali se za njih može reći da nisu tako blizu faze završetka, tako da ćemo ih, verovatno, imati na rang listama i u narednim godinama. Naravno, želimo im da se to ponovi još samo naredne godine, a da onda svi zajedno uživamo i koristimo ove centre – kao komercijalne bisere Srbije.

Prvorangirana investicija je projekat Hotela u novobeograskom Bloku 11a, a akteri ovog kompleksa u kome je hotel samo jedna polovina od ukupno 17.000 m2 - Michaeler & Partners, FMTG - Falkensteiner Michaeler Tourism Group, arhiteka Boris Podrecca i Multicon inženjering, obećavaju prijatna iznenađenja …

Drugo mesto je zauzeo projekat Silver Lake Resort na Srebrnom jezeru, pored Dunava. Tim Slobodana Vučićevića, u kome su i Silver Lake investment, kao i NCA Consulting osmislio je da na više stotina hektara na Dunavu izgradi elitni turistički, sportski, rekretaivni, ali i rezidencijalni kompleks, tako da je za ovu multinamenski investiciju bilo teško pronaći odgovarajuću kategoriju. Ono što je jako važno, investicija više nije u fazi “papira” jer su prvi sadržaji već - izgrađeni.

Sportsko-rekreacioni centar “Ada Ženeva” u Niškoj banji zauzeo je treće mesto i predstavlja jednu od brojnih investicija koje se pripremaju na jugu naše zemlje, u Niškoj banji, u kojoj, još uvek nekako stidljivo, predstavnici lokalne samouprave I privatni investitori pripremaju izuzetne investicije za period kada ova ekonomska kriza prođe.

Četvrto mesto zauzima najznačajnija investicija u hotelijerstvo Beograda u 2008.godini, Hotel Zira, koju je realizovala Verano Grupa, a peta je Sportska hala u Inđiji, vrlo atraktivno arhitektonsko rešenje koje će svoju premijeru imati na Univerzijadi, kao deo svoukupne ofanzive menadžmenta Inđije da od ovog grada naprave – grad i po !

Šesto, sedmo I deveto mesto postigli su novi hoteli Townhouse 27 u Beogradu i đerdapska bajka Aquastar Danube u Kladovu, kao i potpuno rekonstruisani Hotel Sloboda u Šapcu. Između njih se “sakrila” skrivena lepota i veliki skijaški potencijal planine Besne kobile, lokacije sa izuzetnom klimom, dobrom visinom, I, vrlo značajno, blizinom evropskog saobraćajnog koridora.

Dakle, u 2008. godini se puno planiralo, puno se i gradilo, tako da je i spisak od desetog do dvadesetog mesta – za ponos ove zemlje.

Pogledajte zato kompletan TOP 20 i uporedite koliko se ova rang lista slaže sa nekim Vašim razmišljanjima, ocenama i procenama.

Onako usput, da li ste prethodno videli ko je na vrhu liste TOP 20 u oblasti NEKRETNINA ?

Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Građevina

Cveta visokogradnja u Kraljevu - Sve interesantnija i Ribnica

Poslednjih godina gradi se veliki broj zgrada u prvoj gradskoj zoni u Kraljevu. Na nekoliko lokacija u užem i širem gradskom jezgru niču višeporodični stambeni objekti. - Trenutno je u izgradnji devet zgrada u užoj gradskoj zoni, a one su u različitim fazama izgradnje - kaže Zvonko Kovačević rukovodilac Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti. U toku su i završni radovi na dve zgrade u Zelenoj gori, a

21.04.2024.  |  Vesti

Sporazum sa MMF-om biće produžen na još najmanje dve godine

21.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.