NavMenu

Zgrada Akademije umetnosti u Novom Sadu dobija novi sjaj i ponovo postaje veliki arhitektonski ukras Grada

Izvor: eKapija Petak, 20.02.2009. 12:58
Komentari
Podeli

Rekonstrukcija i adaptacija starog objekta Akademije umetnosti u Novom Sadu, koju izvodi kompanija "Dijagonala", trebalo bi da bude okončana krajem aprila 2009, kada će i ovaj deo stare, prestižne visokoškolske ustanove biti stavljen u funkciju. Vrednost radova, započetih u novembru 2008. godine, kako u razgovoru za "eKapiju" objašnjava Emin Bajramović iz ove poznate novosadske kompanije, iznosi 18,8 miliona dinara.

Prema ugovoru, "Dijagonala" je u obavezi da uradi potpuno novu hidroizolaciju presecanjem zidova, molersko-farbarske i podopolagačke radove u jednospratnoj zgradi, ukupne površine 700 m2, kao i da zameni postojeću stolariju.

Kako objašnjava Bajramović, fasada "starog" dela zgrade, koji se trenutno rekonstruiše, pod zaštitom je države, tako da i spoljašnja stolarija mora da zadrži svoj autentični izgled. Firma "Jelicki" iz Bečeja, isporučilac stolarije, prema rečima Bajramovića, izuzetno je dobro uradila svoj posao, tako da je nova stolarija verna kopija "stare".

Bajramović naglašava da stručni nadzor nad izvođenjem radova vode stručnjaci Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada, a ova institucija je izradila i Projekat ojačanja konstrukcije, radi obezbeđenja objekta od seizmičkih uticaja.

- Rekonstrukcija i adaptacija starog objekta Akademije umetnosti zapravo predstavlja drugi fazu radova na kompletnom preuređenju ove ustanove. U prvoj fazi, "Dijagonala" je izgradila dodatnih 1.000 m2 prostora, zapravo potpuno novu zgradu za potrebe Akademije, koja se naslanja na ovu "staru". Izgradnja dvospratnog objekta, u kome se sada nalaze profesorski kabineti, učionice i pozorište, okončana je još 2007. godine, a vrednost radova iznosila je 94,8 miliona dinara – objašnjava Emin Bajramović i naglašava da je "novi" deo Akademije sa "starim" povezan hodnikom.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.