Izvor: Novosti | Ponedeljak, 16.07.2018.| 15:47
Izdvojite članak Odštampajte vest

Položen kamen temeljac za novi hotel Specijalne bolnice Merkur u Vrnjačkoj Banji - U Merkur Palace biće uloženo 8 mil EUR

Budući izgled Merkur Palace
Kamen temeljac za izgradnju hotela Merkur Palace, novog objekta Specijalne bolnice Merkur u Vrnjačkoj banji, postavljen je danas u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Kamen temeljac su postavili ministar zdravlja Zlatibor Lončar i direktor bolnice Dejan Stanojević.

Lončar je rekao da je reč o velikoj investiciji koja će se vratiti građanima Vrnjačke Banje, jer nakon izgradnje objekta taj centar posećivaće i inostrani gosti. Kako je naveo, u specijalnoj bolnici Merkur radi oko 50 lekara a, ako se budu širili kapaciteti u toj ustanovi će se i povećavati broj zaposlenih, kao i ljudi koji se specijalizuju, najavio je.

Stanojević je podsetio da je pre 94 godine napravljena vila Splendor i da je time Vrnjačka Banja definisana u Srbiji kao turističko mesto. On je precizirao da zdravstveni turizam ima najveći rast u našoj zemlji, te da će se u narednim godinama u tu vrstu turističke ponude sve više ulagati.

Kaže da u specijalnoj bolnici Merkur trenutno boravi 736 gostiju, a da je ukupan kapacitet 775, što je 95% popunjenosti. Stanojević ističe i da se u toj bolnici leči više od 400 dijabetičara, što je, najveći broj na jednom mestu u celoj Evropi.

Najavio je da će zapošljavati mlade ljude koji se školuju u Srbiji, kako bi ih zadržali da ostanu u zemlji.

Budući kompleks, čija će izgradnja koštati oko 8 mil EUR, prostiraće se na površini od 6.500 kvadratnih metara, a sadržaće 58 soba i apartmana.

Merkur Palace biće namenjen za pružanje usluga zdravstvenog turizma, te će u svom kompleksu sadržati i wellnes i Spa centar - sa otvorenim i zatvorenim bazenom, masažama i tretmanima, fitnes centrom, multifunkcionalnu salu, medicinski blok sa kompletnom dijagnostikom i terapijama.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.