NavMenu

Oglašena prodaja imovine Fabrike papira i ambalaže Lepenka

Izvor: Novosti Četvrtak, 12.07.2018. 11:06
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: shutterstock.com/Andrey Burmakin)Ilustracija
Počelo je krčmljenje imovine propale fabrike papira i ambalaže Lepenka, nekadašnjeg privrednog giganta ove potiske opštine. Prodaja Lepenkine nepokretne imovine u Banatskom Aranđelovu, Novom Kneževcu i Padeju oglašena je za 10. avgust, kada je i krajnji rok za podnošenje prijave.

U pitanju su manji objekti, trgovina, magacin i zgrada ugostiteljstva, čija je ukupna vrednost procenjena na 22,9 miliona dinara.

- Ove prodajne celine nemaju nikakve veze sa imovinom Lepenke u Ulici cara Dušana u Novom Kneževcu. Ona će se prodavati kao pravno lice, nakon što se obavi procena kapitala - kaže za Novosti Dragan Božić, stečajni upravnik Lepenke.

Fabrika papira i ambalaže Lepenka bila je lider u proizvodnji kartonske ambalaže u bivšoj Jugoslaviji, a nakon privatizacije, 2006. godine, novi vlasnici su je tri godine po preuzimanju gurnuli u stečaj. Uprkos svetlim obećanjima, fabrika se 2014. godine ponovo našla u stečaju.


Pokušaj da se putem reorganizacije fabrika izvuče iz gubitaka nije urodio plodom. Nakon dvogodišnje blokade računa za preko 350 miliona dinara, juna 2017. godine, nadležni privredni sud otvorio je stečaj, a stotinak radnika završilo je na ulici.

Zakupac određuje sudbinu

Prema rečima upravnika Božića, koji je u stečaju zadržao sedam radnika, pogon za kartonsku ambalažu izdat je u zakup i u njemu se normalno proizvodi. Od budućeg gazde zavisi sudbina Lepenke i da li će biti nastavljena tradicija prerade papira koja datira od 1950. godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.