Izvor: Zrenjaninski | Sreda, 11.07.2018.| 11:02
Izdvojite članak Odštampajte vest

Na mestu zrenjaninske fabrike Udarnik gradiće se stambeni objekat?

Ilustracija (Foto: Billion Photos/shutterstock.com)
Na javnom uvidu nalaze se izmene i dopune Plana regulacije dela grada Zrenjanin - Jugoistok, kojima se predviđa mogućnost izgradnje objekata višeporodičnog stanovanja na prostoru kompleksa Zrenjaninske industrije piva i Fabrike čarapa Udarnik.

Za izgradnju stambenih zgrada na kompleksu Fabrike čarapa neophodna je izrada urbanističkog projekta, navodi portal Zrenjaninski.

Jugoistok zauzima dosta veliku površinu, od ulice Petra Bojovića, preko naselja D2 i Ruža Šulman, sve do teritorije Mesne zajednice Berbersko – Bolnica.

Zgrade višeporodičnog stanovanja moguće je graditi i u ulici Uroša Predića i na prostoru između naselja Ruža Šulman i Gomex-ovog prodajnog objekta Total.

Valjalo bi, dodaje lokalni portal, razmotriti i mogućnost izgradnje novog mosta, koji bi omogućio bolju komunikaciju ovog dela grada i Mesne zajednice Bolnica – Berbersko. Taj most bi spajao ulice Dr Kornela Radulovića i Majora Gavrilovića. Za eventualnu izgradnju novog mosta potrebno je prethodno izraditi kompletnu dokumentaciju, stoji u izmenama Plana koji je na javnom uvidu, uključujući tu i plan eksproprijacije zemljišta koje je sada u privatnom vlasništvu.

Na ovom prostoru predviđeno je i formiranje devet novih površina javne namene.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.