NavMenu

Bojan Jevremović, office leasing manager MPC Properties - Otvaramo Ušće Tower Two u prvom kvartalu 2020.

Izvor: eKapija Petak, 15.06.2018. 10:59
Komentari
Podeli
Bojan JevremovićBojan Jevremović
MPC Properties, jedna od najvećih srpskih kompanija za razvoj nekretnina, trenutno je u fazi realizacije dva veoma značajna projekta u prestonici - Ušće Tower Two i Navigator Business Centera. O ovim projektima ali i daljim planovima MPC Properties razgovarali smo sa Bojanom Jevremovićem, office leasing managerom ove kompanije.

eKapija: Ova godina je za vašu kompaniju izrazito dinamična, s obzirom na velike projekte koji počinju da se grade. Koliko ste ponosni na činjenicu da će ovi projekti učestvovati u kreiranju novog izgleda Beograda?


- Za MPC Properties 2018. godina je izuzetno dinamična u svim oblastima, a možda i najviše u segmentu poslovnog prostora. Veoma smo ponosni na činjenicu da je naša kompanija krenula sa realizacijom projekta Ušće Tower Two, poslovne zgrade A+ klase sa ukupnom površinom od 23.200 m2 za izdavanje.

Takođe, u ovoj godini smo krenuli sa izgradnjom druge faze Navigator Business Centera, gde će pored postojeće zgrade od 15.000 m2, biti izgrađeno još 27.000 m2 A klase poslovnog prostora za izdavanje sa brojnim novim sadržajima za ceo kompleks.



Navigator Business Center se nalazi na početku nove poslovne zone u ulici Milutina Milankovića sa ukupnom površinom od 42.000 m2, koliko će kompleks imati kad se završi izgradnja druge faze. Pozicija Navigatora već sada predstavlja atraktivnu biznis destinaciju u gradu koja se izdvojila svojom autentičnom arhitekturom i modernim konceptom.

Projekat je postao prepoznatljiv zahvaljujući i gastronomskoj ponudi koja je potpuno oživela ovu lokaciju i postala novo mesto susreta, ali i po jedinstvenoj galeriji, koja je do sada okupila više od 20 renomiranih domaćih umetnika. Izgradnja druge faze Navigator Business Centera samo će dodatno upotpuniti i sadržajno obogatiti ovu poslovnu zonu.

eKapija: Projekat Ušće Tower Two izazvao je veliku pažnju javnosti. Recite nam nešto više o ovom projektu...

- Ušće Tower Two, uz postojeći Poslovni Centar Ušće, biće definitivno sinonim za uspešan biznis ali i poslovni simbol Beograda. Uz najbolju lokaciju u gradu, na ušću reke Save u Dunav, Ušće Tower Two imaće odličnu konekciju sa svim delovima grada i predstavljaće idealno mesto za podršku i razvoj biznisa.

Dodatno, objekat će biti prepoznatljiv i po jedinstvenom panoramskom pogledu na prestonicu, jer trenutno ne postoji ni jedan objekat koji u tom smislu može da vam pruži sliku Beograda kao sa razglednice, kao što će to omogućiti pogled sa Ušće Tower Two objekta.

Ponosni smo na činjenicom da gradimo nešto potpuno jedinstveno i drugačije, što ovo tržište nije imalo priliku da vidi do sada, jer idemo korak dalje u smislu dizajna i tehničkih inovacija. S tim u vezi, moram da napomenem da je objekat projektovan i biće građen u skladu sa BREEAM standardima sa krajnjim ciljem da zaposlenima obezbedi novi nivo udobnog i zdravog radnog okruženja.

Po prvi put u našem regionu biće izgrađen objekat sa nezavisnim sistemom prirodne ventilacije, gde će se pritiskom na dugme, omogućiti provetravanje zgrade, pa iz tog razloga stoji krilatica "zgrada koja diše".

To je jedan od najsavremenijih sistema dodatne ventilacije koji je posebno prilagođen našem klimatskom području. Unutrašnja visina kancelarijskog prostora će biti 3m što je takođe novina kod nas na tržištu. Višak prostora koji se time kreira će omogućiti bolji kvalitet vazduha, veću penetraciju svetla i bolje bitisanje u samom objektu.

Tehnički deo je izmešten u poseban deo zgrade, tako da zakupcima praktično ostaje ceo sprat od okvirno 1.000 m2 koji gleda na 3 strane i omogućuje maksimalno iskorišćavanje dnevnog svetla. Podignut pod i dnevna svetlost sa svih strana omogućava fleksibilnost objekta i laku podelu prostora.

Po prvi put, ponudićemo i jedinstven ulazni lobi sa visinom od skoro 10 m koji će karakterisati i prestižan dizajn. Na kraju moram da pomenem i jednu od najbitnijih stvari kada je reč o ovoj lokaciji, a to je jedinstven pogled na prestonicu. Ko god je bio u Kuli 1, zna o čemu govorim.

eKapija: Hoće li Tower Two imati isključivo poslovnu namenu?

- Ušće Tower Two je poslovna zgrada od 22 sprata, koja raspolaže površinom za izdavanje po spratu od oko 1.000 m2. Zgrada ima isključivo poslovnu namenu, koji pored visoko kvalitetnog kancelarijskog prostora, svojim korisnicima nudi i sadržajno okruženje koje karakteriše i neposredna blizina najvećeg šoping centra u regionu – Ušće Shopping Centera, a koji raspolaže svi zahtevima modernih, poslovnih ljudi, što je sigurno velika prednost ove lokacije.

eKapija: Koja je vrednost ove investicije?

- Vrednost investicije procenjujemo na oko 65 mil EUR. Govorimo o objektu koji će biti sagrađen u skladu sa najvišim svetskim standardima sa ciljem da zakupcima pruži najprestižniju lokaciju u gradu kao i vrhunske uslove poslovanja za razvoj njihovog biznisa.

eKapija: Kakav je predviđeni tempo radova? Kada očekujete završetak radova i otvaranje?

- Izgradnja projekta je započeta u junu ove godine, završetak radova i svečano otvaranje objekta planirano je za prvi kvartal 2020. godine, kada će i ceo ovaj poslovni kompleks promeniti izgled. Ispred samog objekta planiran je ogroman park koji će se prirodno nadovezati na postojeći Ušće park.

Sva parking mesta za zakupce biće smeštena u podzemnoj garaži, koja će se prostirati na 2 nivoa. Zakupci u obe kule, kao i njihovi posetioci, biće u prilici da uživaju u zelenoj oazi koja će dominirati kompleksom. Ušće Tower Two će pored prepoznatljivosti lokacije na kojoj se nalazi, biti i sinonim za "zgradu koja diše".


eKapija: Na ovako velikom projektu sigurno radi dosta ljudi. S kojim firmama sarađujete na realizaciji ovog projekta, ko su izvođači radova?

- Izgradnje Ušće Tower Two jedan je od najznačajnijih i najzahtevnijih projekata koji se trenutno gradi, i na istom učestvuje veliki broj renomiranih kompanija od kojih je svaka lider u svom segmentu. Poznati internacionalni arhitektonski biro Chapman Taylor uradio je moderno i funkcionalno idejno rešenje objekta, a kompletno izvođenje radova je povereno kompaniji Energogroup.

eKapija: Ima li već zainteresovanih kupaca i zakupaca?

- Imajući u vidu prestiž same lokacije, zatim standard koji će objekat pružiti ali i činjenicu da iza njega stoji pouzdan investitor, interesovanje je već sada zaista veliko. Beograd će ovim projektom dobiti poslovni kompleks koji će biti jednako konkurentan najznačajnijim svetskim biznis distriktima u velikim metropolama poput Londona i Amsterdama.

Možemo se pohvaliti i informacijom da već danas imamo potpisane prve ugovore i pisma o namerama za neke od spratova, tako da savetujem zainteresovane kompanije da se jave i na vreme rezervišu svoj sprat. Zakupci koji su nam se do sada javljali uglavnom su rezervisali više od jednog sprata.

eKapija: S obzirom na to da već 16. godina poslujete u Srbiji, kako biste procenili sektor građevinarstva u našoj zemlji i da li očekujete dalji rast u narednim godinama?

- Tržište nekretnina u Srbiji predstavlja veliki potencijal za razvoj čitavog regiona i segment je koji privlači ne samo interesovanje regionalnih, već i najveće interesovanje stranih investitora. MPC Properties, kao najveći investitor u regionu Jugoistočne Evrope i vodeća kompanija za razvoj nekretnina, procenjuje da upravo sada idealan trenutak za nove projekte.

U nekretninama, postoje ciklusi kada se pokreću sve industrije i svi segmenti tržišta, kao što je trenutno slučaj kod nas. Očekujem da će ovaj trend vladati u godinama pred nama. Kada je reč o MPC Properties-u uskoro ćemo opet pričati o novim projektima.

S.Š.

Fotogalerija
Ušće Tower Two
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.