Izvor: eKapija | Ponedeljak, 04.06.2018.| 15:57
Izdvojite članak Odštampajte vest

Gradnja Capitol Parka u Leskovcu počinje tokom leta 2018. - Investicija vredna oko 10 mil EUR

Budući izgled Capitol Parka Leskovac
Nakon završenih projekata u Šapcu, Somboru i Beogradu, Poseidon grupa nastavlja da investira u srpsko ritejl tržište. Kako je navedeno u saopštenju, britanski investitor dovodi svoj brend Capitol Park i u Leskovac.

Kako je najavljeno danas, radovi će početi na leto, a otvaranje ritejl parka je zakazano za jesen 2018. godine.

- Capitol Park Leskovac biće četvrti po redu ritejl park Poseidon grupe u koji će biti uloženo oko 10 mil EUR i koji će potrošačima ponuditi miks 16 prodavnica poznatih domaćih i internacionalih brendova. Osim toga, dolazak ovog projekta u Leskovac doprineće ekonomiji grada donoseći oko 500 radnih mesta u fazi izgradnje i 200 nakon otvaranja - istakao je direktor kompanije James Gun.

Odluka da investiramo u Leskovac proistekla je između ostalog iz njegove povoljne centralne lokacije u jablaničkom okrugu, kao i pozitivnih trendova ekonomskog razvoja u gradu što je potvđeno i sertifikatom koji je Leskovac dobio od NALED-a kao grad sa povoljnim biznis okruženjemn.

Zemljište površine 16.500 m2 na kom će park biti sagrađen smešteno je u širem centru grada, na uglu ulica 28. marta i Strahinjića Bana. Prednosti ove lokacije su blizina centru grada, kao i autoputu E-75. Capitol Park Leskovac će biti prvi ritejl park u Leskovcu i centar za kupovinu i zabavu za celu porodica sa ukupnom površinom od 6.500 m2, navodi se u saopštenju.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.