Izvor: Beta | Četvrtak, 08.01.2009.| 14:20
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Balkans Real Estate" u narednih 5 godina investira milijardu EUR u nekretnine u Srbiji i regionu

(Foto: b)

Kompanija "Balkans Real Estate" najavila je da u narednih pet godina namerava da investira do milijardu EUR u nekretnine u Srbiji i regionu.

Zamenica izvršnog direktora "Balkans Real Estate" Radmila Nikolić kazala je da ukupne investicije kompanije u 2008. godini iznose 200 mil EUR.

- Trenutno je u fazi gradnje 190.000 m2, a u pripremi su projekti ukupne površine od 500.000 m2 - navela je Nikolićeva.

Nikolićeva je kazala da je strategija američke investicione banke "Merrill Lynch" da "Balkans Real Estate", zajednička kompanija sa "MPC holdingom", bude platforma za poslovanje u regionu.

Ona je precizirala da je reorganizacija "MPC Properties" u "Balkans Real Estate" završena 22. decembra prošle godine.

Fokus "Balkans Real Estate", kazala je, predstavlja investiranje u šoping centre na prvoklasnim lokacijama u svim gradovima bivše Jugoslavije.

- Takve lokacije smo već kupili u dva grada - rekla je Nikolićeva, ali nije precizirala o kojim gradovima ili državama je reč.

- Pošto se "Balkans Real Estate", bavi investiranjem i razvojem projekata, a ne upravljanjem, partner u tom segmentu je kompanija ECE koja se bavi upravljanjem šoping centrima - kazala je zamenica izršnog direktora kompanije.

Prema njenim reccima, ECE upravlja sa više od 100 šoping centara u Evropi, a parnerstvo sa tom kompanijom omogućiche dostizanje međunarodnih standarda u nivou usluga.

"Balkans Real Estate" trenutno u Beogradu gradi Tržni centar "Ušće", vredan 150 mil EUR, koji bi trebalo bi da bude otvoren 31. marta 2009. godine, a u planu je i izgradnja oko 90.000 m2 poslovnog prostora na 3 ha zemljišta kod Autokomande.

Američka banka "Merrill Lynch" postala je u januaru 2008. godine vlasnik 25% kapitala "MPC Properties", koji je poslovao u okviru "MPC holdinga" srpskog biznismena Petra Matića.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.