NavMenu

"Balkans Real Estate" u narednih 5 godina investira milijardu EUR u nekretnine u Srbiji i regionu

Izvor: Beta Četvrtak, 08.01.2009. 14:20
Komentari
Podeli

Kompanija "Balkans Real Estate" najavila je da u narednih pet godina namerava da investira do milijardu EUR u nekretnine u Srbiji i regionu.

Zamenica izvršnog direktora "Balkans Real Estate" Radmila Nikolić kazala je da ukupne investicije kompanije u 2008. godini iznose 200 mil EUR.

- Trenutno je u fazi gradnje 190.000 m2, a u pripremi su projekti ukupne površine od 500.000 m2 - navela je Nikolićeva.

Nikolićeva je kazala da je strategija američke investicione banke "Merrill Lynch" da "Balkans Real Estate", zajednička kompanija sa "MPC holdingom", bude platforma za poslovanje u regionu.

Ona je precizirala da je reorganizacija "MPC Properties" u "Balkans Real Estate" završena 22. decembra prošle godine.

Fokus "Balkans Real Estate", kazala je, predstavlja investiranje u šoping centre na prvoklasnim lokacijama u svim gradovima bivše Jugoslavije.

- Takve lokacije smo već kupili u dva grada - rekla je Nikolićeva, ali nije precizirala o kojim gradovima ili državama je reč.

- Pošto se "Balkans Real Estate", bavi investiranjem i razvojem projekata, a ne upravljanjem, partner u tom segmentu je kompanija ECE koja se bavi upravljanjem šoping centrima - kazala je zamenica izršnog direktora kompanije.

Prema njenim reccima, ECE upravlja sa više od 100 šoping centara u Evropi, a parnerstvo sa tom kompanijom omogućiche dostizanje međunarodnih standarda u nivou usluga.

"Balkans Real Estate" trenutno u Beogradu gradi Tržni centar "Ušće", vredan 150 mil EUR, koji bi trebalo bi da bude otvoren 31. marta 2009. godine, a u planu je i izgradnja oko 90.000 m2 poslovnog prostora na 3 ha zemljišta kod Autokomande.

Američka banka "Merrill Lynch" postala je u januaru 2008. godine vlasnik 25% kapitala "MPC Properties", koji je poslovao u okviru "MPC holdinga" srpskog biznismena Petra Matića.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.