Izvor: eKapija | Četvrtak, 17.05.2018.| 16:05

Srbija gradi novo diplomatsko-konzularno predstavništvo u Kanberi - Raspisan konkurs za izradu idejnog rešenja

Ilustracija (Foto: Provasilich/shutterstock.com)
Ministarstvo spoljnih poslova Srbije gradiće novo diplomatsko-konzularno predstavništvo u Kanberi, što je prvi put nakon dugog vremena da se planira izgradnja jednog ovakvog objekta.

Kompleks Ambasade Srbije u Australiji nalaziće se u ulici Bil Krezent broj 6, u četvrti gde je smeštena i zvanična rezidencija australijskog premijera, te veliki broj diplomatskih predstavništva od kojih je najveći broj izgrađen između 1990. i 2001. godine.

Kako bi se izabrali što kvalitetniji predlozi za budući izgled objekta, Ministarstvo je raspisalo arhitektonsko-urbanistički konkurs za izbor idejnog rešenja kompleksa, koje će predstavljati i osnov za detaljnu razradu projektne dokumentacije i izgradnju kompleksa.

Parcela na kojoj je planirana izgradnja novog diplomatsko-konzularnog predstavništva ambasade Srbije površine je 5.549 m2. Arhitektonsko-urbanističko rešenje, precizira se u konkursu, obuhvata objekat ambasade sa konzularnim odeljenjem neto površine 600 m2, tri stambene jedinice za službenike i rezidenciju ambasadora, uključujući i predlog parternog uređenja parcele sa sadržajnim i pejzažnim uređenjem slobodnih i zelenih površina kao i predlog rešenja za ogradu kompleksa i spoljno osvetljenje. ...ULOGUJTE SE ZA OSTATAK TEKSTA
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.