Izvor: eKapija | Nedelja, 06.05.2018.| 16:59
Izdvojite članak Odštampajte vest

Beograd dobija novu privredno-komercijalnu zonu kod Ibarske magistrale

Plan regulacije komercijalne zone uz Ibarsku magistralu
Površina uz Ibarsku magistralu u blizini buduće petlje sa obilaznicom oko Beograda trebalo bi da postane velika privredna i komercijalna zona koja će se prostirati čak 62 hektara.

Ovo je predvideo Nacrt plana detaljne regulacije komercijalne zone uz Ibarsku magistralu koji je na javnom uvidu do 31. maja 2018. godine.

Kako objašnjavaju na sajtu Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, koja je i naručilac plana, predviđena je najpre izgradnja puteva, kanalizacije i uspostavljanje novih autobuskih linija.

- U izradi je plan detaljne regulacije komercijalne zone uz Ibarsku magistralu, južno od raskrsnice sa autoputskom obilaznicom u Rakovici. Plan se nalazi na javnom uvidu, tokom kojeg se javnost može upoznati sa osnovnim urbanističkim parametrima. Cilj izrade je planiranje strateških infrastrukturnih objekata i regulacija vodotokova, kao i transformacija područja kroz razvoj privredno-komercijalnih sadržaja i opremanje lokacije saobraćajnom i infrastrukturnom mrežom - pojašnjavaju iz Direkcije. ...ULOGUJTE SE ZA OSTATAK TEKSTA
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.